Sunday, January 29, 2006

dunno..

currently i'm in Melaka. I came back yesterday morning. around 6.50am took off from home. igtkan tak bnyk kereta. rupenya ramai gak yg set off after subuh. siap jam2 lagi. hurmm. kalau keluar lagi lambat, sure lagi teruk. ye ke.. ye kot.. teori aku sendiri.

Aku drive sopan je smlm. sbb takmo kene saman lagi. skrg ni pun ade satu saman lom bayar lg. aa.. bosan nya.


sampai je rumah, sume belum bangun. heh.. aku tekan bell baper kali ntah. saje nak menganggu seisi rumah. habis sume org bangun. seronok rasenyer. hehe. kalo adik aku baca ni sure rase nak belasah akak dia yg baik gilosh nih.

aku masuk kitchen pagi tuh, aku nampak makanan yg tak pernah mak aku serve for us selama nih. duh.. pening sat aku.

Shu: "ma, kita breakfast ikan ni ke?"
mama: "tak la. mama baru jumpe ikan ni tadi"
shu: blurred "huh? jumpe?"
mama: "ha ah, dia kat bawah dining table."

erm??? aku menung sat.
shu: "owh, dia lompat keluar ke. igt kan dr mane.. cam tak perasan la plk"


(sib baik bkn tuk breakfast.. duh..)

sebenarnye, ikan tu dulu used to be makanan utk flowerhorn kat rumah aku. ade 2 ekor. akhirnye skrg dia dah same besar dah dgn flowerhorn tu. maybe thats one of the last flowerhorns exist in malaysia. skrg dah musim arowana plk kot.


Selama aku kat kl 2 weeks dah start keje ni, aku dah selesai menonton 2 movies:

ha, ni aku tgk ngan cousin aku; kak noli. the movie, nice. yg penting, dont ever cilok other's belonging.


King Kong plk aku watched dgn kuzer at klcc. lama sgt tak p klcc, few things changed. surau pun dah lain. Btw, the movie is interesting. but towards the end aku rase cam dia dragging too much sampai rase cam letih la plk. Tq to abg kuza for free ticket. hehehe

Lepas ni, nak tgk Buli Balik lak. Kak Roq dah ajak tgk movie next saturday cum bowling. Ha, tau lagi ke aku main bowling. dah nak masuk two years tak main. dulu pun asyik strike masuk longkang je. kene cari sifu mntk tlg ajar ni.
Aku plan ngan kak noli to watch another musical theater. After Rubiah, rase cam interesting gak to watch musicals ni. different la skit rather than tgk movie, tgk DVDs or VCDs kan. PGL The Musical dah nak kuar dah. Mntk2 la sempat. Lantai T.Pinkie pun dah nak kuar. hurmm.


entry for today dah nak tamat, citer bout new job? no story just yet. still adapting with new world. new dimension of working, maybe i can say that.

sometimes, things didnt happen as what we expected, its even better.

i hope so.. really

7 comments:

Lost Key said...

capturing the morning sun from a moving car - cool,.! was that a chemistry?

shu said...

hehhe.. sib baik tak langgar keta org masa tu..

shu said...

chemistry??? i'll ask about this again later..

ska_ocean said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ska_ocean said...

the phrase.. sometimes, things didnt happen as what we expected, its even better. i like it.. teyhoh nye majlis jauh sgt.. aku cam dah xde tenage nak jln jauh2 nowadays... smlm balik dari jb je dah buat aku lentok mcm ape.. hhahaha!~ sign of aged?

shu said...

hhehe.. sign of aged?? but we are not that old.. but, teyhoh nyer majlis mmg aa jauh. aku pun cam tak dpt invitation. so takyah p pun takpe... hehe.. hampehs aje aku nih.

Anonymous said...

Keep up the good work here