Thursday, June 22, 2006

22nd June 2006

Whole day hari ni, aku sendiri tak sure ape yg aku buat. Towards the end of the day aku checked time yg aku dah book only 125mins which 2hrs+. phewh payah la gini. aku asyik dok berfikir ntah ape2 je dari pagi.

Thanks to those yg melayan aku hari ni and all the advices and opinions on previous entry. really appreciate it. thanks to nikki, augustin, tarmizee, kak noli, kuza, dila dan yg lain2 yg secara langsung atau tak langsung membantu aku wat keputusan. Semoga aku tak silap buat keputusan. anyway, boleh revert kot later. hmm.. nasib la.

time jalan sensorang to my car this evening, terbaca something from someone's car sticker that mean something like 'do not talk to stranger'. maybe dia nak menerapkan nilai tu pada anak nya. how strange is a stranger?

tiba2 teringat zaman sekolah masa kat kota tinggi dulu. aku bukan lah org yg terlalu cepat mesra dgn org2 yg baru aku kenal. i took quite some time utk jadi peramah dgn seseorg unless org tu yg peramah la. masa form 5, nak raya haji, aku n few friends (kalo tak silap: adra, didie, combi, ieta) tak dpt tiket balik kg. muka sensorg dah semcm. NAK BLK! kami mintak tlg dila (auntie dila) belikan tiket train. ticket yg kami dapat awal sehari dr hari sepatutnya blh blk. cam bese, cikgu tak kasik balik. makin sedey la muka sensorang. sampai beberapa jam dah train nak bertolak, cikgu masih tak approved. siap cikgu nak conteng tiket kami nak tukar date. huhu. last2 sampai kat pengetua, pujuk punya pujuk, dpt la blk. kalo tak makan la rendang cicak. hmm, few hours to go sblm train bertolak, dr jb plk tuh. mmg dah lambat la.
kami pun cepat2 tunggu bas. mak aii.. bas kat KT mmg 'bnyk'. convenient abes aa. last2 tahan kereta, huhu.. ntah kereta sesape je le. igt nak tmpg sampai bandar KT, tapi org tu hantar sampai train station kat JB. Alhamdulillah. selamat tiba di rumah, dapat beraya.

Tapi bila kenang2 kan balik, gamble jugak kami. buatnya org tu tak betul.. hishh. tu la sekali aku penah took ride dgn org yg tak dikenali kat kawasan yg agak deserted. setakat tumpang payung org yg tak kenal tu ade gak la beberapa kali, ehehe.. sesuka hati aku aje. masa 2nd day start keje kat sini pun aku ade tumpang payung one chinese guy dr tempat parking ke office, jauh gak la, huhu.. baik je dia, ensem plk tuh. rupa2nya ofis dia pun betul2 depan ofis aku. phewh.

stranger..
perfect stranger..
there's a stranger..
who i keep teringet this l8ly..
ntah la..
malas nak pkr..
n

2 comments:

nurulliza said...

yupp i noe how deserted area sakti tu.penah anta laily balik hostel..huhu.ader 1 jer petrol station.aiyakk..so sick~

shu said...

huhu.. yea