Wednesday, June 07, 2006

Family Day 2006

here, come again our annual event. Hj Ismail's Family Day 2006 (4-6 June 2006). This time in Asahan, Melaka @ kaki Gunung Ledang. (On the way nak ke tempat ni, ade treasure hunt. me n my bro took one car as my father, mother n sis too another car. So, our family put in two entries. and we won 3rd n 4th place. me n bro got 3rd. first time i hv ever joined treasure hunt that using car, its challenging! best!)



tempatnya berdekatan dengan empangan..


program kami sebagaimana biasanya bermula pada malam pertama where we gathered at the common area, had dinner, update each other with latest things happening in the family and..





ada ucapan dari pak lang yg merupakan ketua keluarga selepas pemergian Atok.

kemudian, t-shift keluarga diagihkan oleh mak ngah..


Our family shirt this year..




theme tahun ni.. BERTAUT..

Selepas pemberian t-shirt, ade presentation and price giving for treasure hunt, then, aktiviti bebas.. borak2 n tido la.. ape lagi.. am roommating with kak roq, ewa, aufa, thursina, raudhah, thohfa n aina. six beds..

Next day, before breakfast we went for morning walk at kaki gunung by the tali air..




Then photo shoot session took place after breakfast..


ini mak2 n ayah2. tapi ade 4 couples not here.. ade yg datang lambat.. ada yg tak dapat datang langsung esp family in Leeds. my parents are second couple from right.

Dah posing2, kami pun bersukaneka where me and aufa was in charge..





hah! tau dak sape nih.. ni la BAPAK kesayangan ku.. n my brother.. ha.. sape hantu yg berani sgt call main2 tu, ha.. call la.. bapak aku dah siap pegang kayu tuh..





team mana menang? mesti la team my bapak.. hehehe.. ni la ahli2 nya..




malam tu ade BBQ, and fancy dress contest for 12 yrs and below. kalo lebih, sure aku dah joinned..



sape menang? 1st = farha in kimono. 2nd = aishah in princess dress. 3rd = hasan the King.


On Tuesday, last day, kami ke Kampung Survival. Program ni di assist oleh jurulatih PLKN. dia explained on how to survive kalo stranded dlm hutan.and he said kalo terlalu lapar.. makan la...


loya tekak... wayne nampak seronok aje pegang katak gemok ni.. kuza kalo ade baguih ni.

banyak lagi story mory tapi dah ngantuk.. n kalo aku sambung.. lagi bnyk gambo aku msk kan...

5 comments:

ska_ocean said...

wah.. geram nye tgk katak gemok tuh.. agak2 kalo kiss jadi prince charming x shu? rase cam dah penah bace pasal gath nih dulu..... oo, ye lah, last year pun ade buat ek? best nye.. aku nye family kecik, setahun sekali pun susah nak berkumpul semua... inikan pule, family besar...

shu said...

yea.. that might be last year's one. how fast time flies.. really..

Miss Kuza said...

eee.....geli den....
slumber kodok jek pegang kodok..
meremang bulu roma...aiyak'...

Baya said...

kak shu!!!... huhu.. baya nak g family day... im gonna miss 6 more... sedey nyer... huhuhuhu...

shu said...

huhuh...jgn sedey2.. after that 6 yrs boleh pegi. more pic @ shuhadah.fotopages.com.. see u next week eh?