Sunday, June 25, 2006

on call

Today i am on call. dari kul 1.50pg dah dpt call from service desk. huaaaa.. ngantuknya saya. tapi ape nak wat, one of the customers' production system hung. cluster pun keep failing over. saparch full. phewh. sangap. haru pun ya jugak. tgh mamai2 ni nak attend to problem aku mmg ade lemau sket. about 6am sume settle. sempat la intai2 tgk argentina vs mexico sementara wait for archive backup to finish off. lepas subuh, tido blk. but every hour i keep waking up. tak senang hati nak tidur time2 standby ni, takut tak sedar call masuk.kang ade aje la yg kene.


dah siang tu sms2 sama kuza, kata nya nak jumpe. tapi aku tokleh kuar. so, ajak la kuza dtg, sib baik dia rajin nak dtg. terubat sket rase bosan dok sensorang kat umah ni. masak kan spagetti
goreng. sorry aa kalo tak sedap, ye embun. next time aku masak laksa penang, errr..
And thanks bangat for the Mini Cooper. Huh sumber inspirasi tu. who knows one day.. kalau ade rezeki lah. then, we'll race. :p
petang, adik aku sampai from penang. dah habis short sem. sempat la kami bertiga main UNO. dah la tak tau rules sume. skit2 kene refer instructions. dulu zaman kanak2 igt gak. skrg lupa dah. siap call thursina (my cuz) nak tny rules as semua baca from the guide pun tak phm. panjang sgt, lost concentration dah. actually, simple je. mungkin dah petang2, slow sikit.