Tuesday, September 26, 2006

..first time..


semalam, rasenye first time aku berbuka puasa sorg2. hehe. and that will happen for the rest of this month except weekends kalo aku blk kg and days that i hv plans with friends. hmm, rase cam puasa ganti pulak sbb berbuke sensorg. mula-mula semalam, planned nak pegi beli food kat pasar Ramadhan je. Pastu bila dah petang sikit terasa cam malas pulak nak keluar. Maka, terhasil lah makanan yang amat ringkas n simple utk aku berbuka. Tu pun tak abes. hehe.

macaroni goreng pedas2, just the way i like it :)


ni, bubur sumsum. ramai tak tau bubur sumsum tu ape. nama dia bubur sumsum sbb color dia putih macam sumsum tulang kot (aku reka je). buat drpd tepung beras, santan, garam, hmm letak la daun pandan utk ade bau best sket. pastu masak la air gula - guna la gula melaka. cemana nak makan? senang je..

letak la yg putih macam sumsum tulang tu, dgn air gula. masuk mulut, telan.. tak pyh la gigit.. buang karan je.

ha.. itu je lah yg aku makan smlm. tu pun, erm.. kenyang gak lah, sbb storage aku tak besar. hehe. hari ni plan nak p pasar ramadhan gak, erm, tengok lah. silap2 masak lg.

utk tarmizee: tu kira dah ade resipi skali la tu ek. sure wife ko leh wat nyer. kalo ade rase nak wat lah :).

Selamat berpuasa~~





2 comments:

baya said...

kak shu buat bubur sumsum??? waaa... camtu boleh la buat utk baya nnt... hehe...

shu said...

heheh.. boleh2, anytime.