Wednesday, September 20, 2006

hashim muhd

akhir-akhir ini aku jadi penonton setia World Badminton Championship 2006 yg sedang berlangsung di Madrid yg jg ditayangkan secara langsung di channel 83. Sekarang round 2 tgh berlangsung. Semalam ku tonton hashim muhd menentang scott evans. menang. agak mudah. world rank number 9 vs number 64. kalo kalah, erm. tadi aku tonton semula tayangan ulangan games semalam. tapi hari ni bersama bapak ku. tiba di game hashim muhd, sang bapak memberi komen, "dia boleh pergi jauh, dia terror, penah menang all england, dia main2kan je opponent dia masa tu. tapi, .." (tak perlu lah aku tulis di sini). aku hanya mengangguk, benar, aku setuju.

bapak ku berkata lagi "hashim muhd dipanggilnya. tak betul langsung. kita punya la nak get it right bila sebut nama diorg". aku mengangguk lagi, setuju. teringat kejadian di office pada satu ketika tak lama dulu, one of my teammates kene tegur disebabkan salah address a person in UK.he address him by his family name. pelikkan.. bukan ke mereka mmg slalu panggil org by family name. Potter, Weasley, Jones, Darcy, Baggins, Bennets. Hmm.. sampai hari ni aku masih tak faham kenapa issue tu sibuk dibesar2kan. mungkin aku yg terlebih blur.. tapi, muhd hafiz hashim menjadi hashim muhd, betul ke? nasibla.

No comments: