Monday, October 16, 2006

dodol time..~~~

Saturday 14/10/2006

Kami sekeluarga berkumpul lagi. kalau tak silap aku biasa nya bulan puasa kami berkumpul masa 2nd week of Ramadhan. Tapi this year, dh minggu ketiga. Apa pun, kami berkumpul lagi. Tak ramai yg dapat balik this year. Tapi plan tetap diteruskan. Petang tu semua dah berkumpul kat rumah atuk/pak uda. Masak2 - mak uda in charge, yg lain membantu. Menu berbuka hari tu, mee goreng, soto, bubur (tak tau nama), popiah, bubur lambok, masak lemak udang, ayam bla bla bla (saje list bnyk2, kasi baya jeles).

Lepas terawikh, kami pun mula mengacau.... kanak2 mula main bunga api..

anak2 kak bah and bush dah start pesta bunga api.. ha.. ni ramai kanak2 belum dtg join nih.

adam tak leh tahan, nak panjat gak..

finally! kak bah kata, jadi mat rempit gak anak dia nnt..


Ni masa baru2 api dinyalakan. kaum Adam masih kat dalam borak2. Ladies aje yg di luar. Auni and kak Mai tgh rajin, tak lama lepas ni, dua2 hilang dah..


Odah and Aina..

ha, dah masuk gula, dah start payah nak kacau, kaum Hawa sume masuk dalam, makan.... :p. Bapak2 pula yg mengacau.. sampai lah pukul 2++am.

rehat...

Sunday 15/10/2006.

Pagi, ke rumah nenek sebelah mama pulak. Gotong royong bersihkan rumah arwah nenek. Kalau last year pagi raya baru datang, bila tgk rumah, duh.. pagi2 raya la kami berkemas segala bagai. Tahun ni, at least raya nanti dah bersih lah sikit. Pukul 6:00ptg kami dtg balik rumah nenek, bawak makanan masing2 - portluck, at least tak la sorg je penat masak, hehe - then kami baca tahlil and berbuka.

So, last weekend, aku berbuka sama family on my bapak's and mama's side. Tiba hari isnin, lepas sahur aku pun bertolak blk kl. letih? toksah citer la. start keje kul 7am, sangap aje.

Gambar banyak yg blur. huh. aku rase dah jumpe reason nya kenapa, tapi kalo tak solve gak.. erm. jual la camera nih, kalo ade insan nak bli ler :p.




2 comments:

baya said...

huwaaa... nak dodol!!!! huhu...

shu said...

sabo la baya, ni sume dugaan..
kami jugak makan roti john, erm.. mcm2 lagi.. macam pesta makan la sket2.. tau je lah kan.. kalo balik kg, main activity, MAKANNN..

sume org kata am putting on weight.. duh.