Tuesday, February 27, 2007

6 Yang Aneh?~
Kata seorang teman, 'adah, ko dah kene tag ni'.. mula2 baca blog zura, aku pelik, apa yg di tag nya.. biasalah time night shift aku mmg ade blur sket. ;p

Erm.. aneh..

~"Aneh" kata ku
Akhir2 ni aku sering je menyebut perkataan 'aneh'. Punca nya, Ferry rakan sekerja yg sering
menggunakan vocab itu. "Aneh nya kamu ni" :p

~Buku
Saya suka beli buku. Tapi, saya malas baca. Hanya Archie je yg seringkali sempat dibaca sblm zZZzzz..

~Sweet
Bukan saya! tapi saya lebih prefer minum minuman berperisa.. berbanding air kosong. Di satu hari yg berbahagia, dokto bertanya " awak minum air kosong tak?", "ermm.. kurang, sangat2 kurang" kata ku. "blood pressure rendah sgt ni, oksigen mungkin kurang blablabla" kata encik doktor. Kesimpulannya aku perlu minum air kosong, tapi atas meja aku skrg hanya ada Wasser Fruit Drink, tak elok ke? entah.. aneh, tak reti jg kesihatan sendiri..

~award
saya mempunyai tabiat berbelanja atau boleh digelar chronic(betul ke eja cenggini, hentam..) shop-a-holic terutama nya bila saya berada dlm keadaan upset. Adik saya dah pun menganugerahkan award tu kat saye :p, sblm ni mungkin dia tak perasan, tapi dah 2 bulan duduk dgn sy, baru lah jelas dan nyata kelihatan tabiat buruk sang kakak.

~bag dan teman
Walaupun bertubuh amat kecil, saya prefer bag besar! supaya saya boleh masukkan seisi bilik saya dlm bag tuh. teman rapat saya juga sering kali merupakan insan yg tinggi lampai, berbanding saya yg kecik kemetot nih.. tak pe lah, janji the chemistry is there..

~resign!
Tiap2 kali aku tension, which almost all the time, sure terasa nak resign. Nak cari keje lain yg less pressure. Orang lain yg tensi sume dah tukar kerja/profession. Anehnya.. aku masih di sini, bertungkus lumus bagaikan humus mencari wang yg halal...

ps/: susah la miss zura, tak terfikir perkara2 pelik..

No comments: