Wednesday, March 21, 2007

~time


Lately, even aku selalu rase cam bosan, tapi baru terperasan, masa sebenarnya amat lah pack. bnyk perkara yg perlu buat and bnyk jugak bende yg tak sempat buat. `sigh.

Shopping pun dah kurang akhir2 ni (bgs..) sbb tak sempat nak merayap kat shopping mall. Even groceries pun dah lama tak beli, stok makanan kat rumah pun dah surut.

Cinema pun dah lama tak jejak. takde masa.. sekarang pulak tgh ade citer2 best, esok pun kuar satu lagi citer yg aku n adik aku longing to watch. tapi weekend ni tak boleh kuar jgk. tertekan la pulak.

kalo sume bende tak sempat buat, ape yg aku buat sbnrnya? hehe.. biarlah aku simpan je sensorg..

semalam chatting dgn team lead gue yg ade kat axon uk for this week. aku ditanya, project mana yg aku nak buat, lemah rase nye. aku sendiri pun tak tau. dia kata lately aku punya frustration looks obvious and nampak sgt aku tak happy. ntah la. ikutkan hati mmg takmo dah buat kerja ni. aku dah sampai tahap depressed yg amat. tapi, ayah aku baru kata last week, not to quit this job sbb aku dah spent almost 3 yrs in this field, nnt nak kene start over balik. Team lead aku pulak kata, kalau nak buat bende lain, baik decide skrg sementara masih muda :). Nanti dah tua2, katanya slow sikit. haha. aku pun tak tau la. rasenya pucuk pangkal nya aku sendiri, tapi dalam buat keputusan utk diri sendiri aku kene jgk dgr ckp org tua, diorg lebih bnyk pengalaman dlm idup.

sebenarnya, kedua2 org yg bagi nasihat kat aku, sume berbicara tentang masa. Seorang membayangkan kerugian 3 thn yg telah dihabiskan. Sorg lagi kata aku masih muda, masih awal nak mulakan perkara baru.

some says, apa pun yg kita buat dalam hidup, biarlah ianya membahagiakan kita, dan tak mengganggu kehidupan org lain.

in few hours, aku akan berada kat ofis dan hampir pasti boss akan tanya keputusan aku. Sbb mlm tadi dia suruh aku balik and think over apa yg aku nak buat, if nak still buat basis, then i got to decide which project/area aku nak specialised on. Sesungguhnya aku amat kusut di kala ini. terasa nak amik emergency leave la plk... `sigh 100x.

No comments: