Thursday, May 03, 2007

" long weekend.. "

cuti panjang baru je berakhir. Seronok kan? Bagi saya cuti hanya lebih satu hari dari biasa sbb saya cuti hanya hari isnin. tapi ramai teman2 yg bercuti hampir seminggu, nice.

Walaupun cuti agak singkat, namun sy gunakn cuti saya habis-habisan, ye ke? haha.. ntah aa.. Hari jumaat malam, me n my sister pegi dinner at a Thai Restaurant in shah alam, makan sampai dua2 dah amat kenyang, sampai kedai dah nak tutup. in fact most shops dah tutup pun by the time kami nak balik, tak sempat la aku nak beli skirt that i was eyeing kat east india co ~ kedai dah tutup, ceh.

Hari sabtu pulak, kami pergi makan cendul pulut di ttdi jaya. cendul yg selalu buat aku rasa ngantuk, tapi sedap~. pastu p sh0pp!ng kat jj bukit raja. saya dapat bag baru! and baju baru. tapi happy sbb bag baru la, penat nak cari bag yg berkenan di hati.... bluek. Kami mkn steamboat kat bukit raja, ha.. kenyang amat. ni lah masalah dua org insan cute yg rajin makan. dah kekenyangan cam tu, boleh berenti makan ice cream lagi.. flava of the month, erm.. creme choclava i think.. nice..

Hari ahad, pagi2 lagi my mum dah call suruh fetch my sister in KL. siap sesat2 lagi, padahal tau je cemane nak p tempat tu. kalau dah hospital and hotel kat tempat yg same, mau nyer aku tak confuse. Lps tu blk shah alam blk. plan asal adik2 aku blk melaka sendiri lepas tu. tapi ntah mcmn on the way nak blk shah alam tu, aku terasa cam nak blk melaka pulak. sebut2 pasal ketua warden, terasa rindu pulak kat insan tu. hehe. Jadi, ke melaka lah aku tengah hari ahad tu. Sampai2 rumah, lunch dah ready, phewh, makan aje keje nyer. Petang tu kami ke Tiara melawat rumah - hm.. most walls dah plastered, dinding luar je belum.. # cepat balik, baya..

Hari isnin, kami ke Asahan, my mum ada camp for her students. my sister pun join. Kami sampai rumah balik dah almost 10pm. Hari selasa start kerja... 3rd labour day, for the 3rd year aku kerja... aku masih kene kerja on labour day. Nice...

minggu ni evening shift. Not so nice. Bnyk issue lately. sigh, yet.. its just a job.. anyway, esok cuti! but sabtu kene keje, ceh ceh ceh ceh...

i m longing for a 3 weeks vacation..
bila lah...

No comments: