Sunday, July 29, 2007

: : b l o o d y _ b o r e d _ w e e k e n d : :



Weekend ni merupakan antara weekend yang saya tak nanti kan. malah saya harap ianya cepat2 le berlalu. minggu yg bakal menjelang ni pun, bukan lah minggu yg saya tunggu. kenapa? saya on call semalam, maka ianya hari sabtu yg amat membosankan, malam ni pula saya dah mula keje, sigh. Sudah dapat hint kenapa saya tak suka weekend ni dan minggu yg bakal menjelang? :) tapi mungkin berbeza utk orang2 lain - mungkin weekend ni ada yg blk kg jumpe family dan rakan2, ada yg bertunang minggu ni :), ada jgk yg tgh sibuk buat persiapan nak kawin. (ps: kuza, zura - ada kakak classmate kita nak kawin... end of august, aku rasa kat terengganu, mak aih :-S aku igt dah hbs musim org kawen).

Seharian di rumah semalam aku habiskan dengan mengemas rumah (belum siap pun), makan, watching vcd n tv, surfing, chatting sepuas2 nya sampai rase nak vomit blood and berangan. Aku tido pun punyalah awal malam tadi, rasanya around 9++pm aku dah gone melayan wayang bantal. Around 1am++ this morning terjaga, tgk jam, rasa lega, phewh dah habis on call, and NO call for this month :). Lepas tu, sambung tido, almost 12 hrs i slept. nikmat nya..

Hari ni, bgn awal2, makan, mandi, siap2 pegi midvalley :p. Last Thursday n Friday dah p midvalley, hari ni pegi lagi, 'gila midvalley'. Kalo tak jumpe midvalley kejap, hilang arah sat kot (kidding). Actually, pegi dgn azam nak membeli beberapa perkara yg dah di note down dalam handphone. tapi sampai sana, tak satu pn dalam wishlist tu berjaya dicari - banyak actually yg jumpe, tapi takde yg berkenan. Pencarian bermula at Metrojaya - hmm, kalau pakaian yg dijual cutting minah saleh, mmg ade payah sket aa. Kalau la boleh ke Bangkok di saat ni, dapat la shopping - 'muchacha' nyer shopping, hmm one of my friends suggested to shop kat hong kong jgk, murah n senang nak cari size2 insan 'kering' like me, so far leh, hmmm nothing to buy in metrojaya. Jalan2 tak tentu hala lepas tu, ternampak ralph lauren romance booth depan metrojaya, hati jadi sayu, malang sungguh - perfume ku crack dlm bag masa balik from phuket, fav perfume - nnt beli sendiri blk la :p. Beberapa jam berjalan, finally I bought a shirt yang mula2 nak beli at voir in jusco, but since the salesgirl there bloody lazy nak cari kan size S, in fact suruh aku try with size S for different shirt since she said same cutting, aku jadi bengang. Clearly those shirts tak sama cutting, bloody l a z y. So, i went to Voir upstairs and i got myself that shirt (size S) within less then 5 mins - salesgirl at Voir much much much more rajin. bosan tul. Jadi hari ni berjaya utk tidak berbelanja banyak2. Tgh berazam nak kumpul duit.. nak p paris ~ ~ ~ hehe.. teruskan berangan.

Hmm, akhir2 ni aku sering dapat call dari number yg dah lama tak call. Dulu dia selalu sms, kata nama dia Amir, so, aku save kat phone as "Amir?" since aku tak kenal pun dia. Ada sekali dia call dulu2, ada accent pantai timur. Pelik jg. Tapi malas nak bercakap bnyk dgn dia sebab ternyata apa yg nak dia ckpkan buat aku rasa, erm.. malas nak cakap dgn dia kot. Been getting calls from him again since one month ago. Minggu lepas on the way nak ke Family Day, dia call lagi, mula2 malas nak answer, tapi lemas pulak bila bnyk kali sgt call, so just answered. When i heard the voice, i was like "whattttt??". sigh. Bila ditanya siapa dia - jwb nya "*an". aku hanya termenung and end the call. Kalau betul, dia mmg siapa yg aku jangkakan, sesungguhnya, dunia ni kecil - amat. Suara dia amat tenang - tapi aku yg mcm nak pengsan kejap. Kalau dulu suara tu buat aku tersenyum sendiri everytime dapat good morning or good nite call or at anytime. This time, suara tu made me trembled. Sigh. kalau betul la dia siapa yg aku sangka, which i hope i m wrong. sigh. why now - - - s a d.

cepat lah minggu ni berlalu, nak blk kg!!!!!

Dance like there's nobody watching
Love like you'll never get hurt
Sing like there's nobody listening
Live like it's heaven on earth
And speak from the heart to be heard.




3 comments:

zura lias said...

haa,aku tau..akak tu mintak address tp aku agak kelupaan siapakah akak itu?aku rase die kwn dgn pujaan atie aripkan?*arip x masuk blog ko kan*..hahahaha..

shu said...

ahaha.. betul2, kak asiah.. kwn pujaan hati - yep arip. tak masuk kot. cam takde kaitan sgt :D.

mIsS wEeDa said...

nak ikut balik kg jgk, blei? ;P