Saturday, July 07, 2007


.:: long weekend ::.


I took 2 days leave - on last Thursday and Friday. Just wanna get some time off and nak blk kg, dah lama tak balik, bapak dah complained :D. On Thursday, i just laze around the house.. relax2. Petang keluar kejap, watched Die Hard 4.0. Igtkan nak watch double movie, but Transformers erm tak dapat tiket yg awal. Tiket lambat2 tokleh, nnt org tokleh keje esok :). Tgk Die Hard pun sempat tido :p hihi.. jgn mrh aaaa.


Friday, around 11++am, Baya dah call. Aku br je lepas mandi, kata dia "kak shu dah sampai mana?" hihihi.. sang kakak baru je lepas mandi :p. Rupa nya nak suruh beli telur.. makcik embun tgh rajin nak buat brownies.. (sedap brownies dia, nyumnyum). Lama tak jumpa Baya, lama tak kene buli dgn baya... erm.. or may i rephrase.. 'lama tak buli Baya'..

Duduk dgn Baya kat rumah petang tu, makan aje keje aku, makan nasi, then makan brownies, then makan nasi lagi (my mum pny sambal tumis ikan parang phewh, cant resist), minum vanilla coke - bahagia. Pastu, dua2 tertido :D, sampai la org2 semua balik kerja.

Hari Sabtu (hari ni la), kami ke Tampin, ada wedding - anak my dad's cousin. Ha, gambar kat bawah ni, while waiting for my dad to turun bawah as i am ready - hardly i got ready early :D. Biasanya berlari2 katak nak bersiap, org sume dah masuk kereta :D.


Gonna miss to get a peek of my dad from this window soon. sigh.. Gonna miss this window :p



Inilah 3 org anak Encik Nor yg rajin ikut p wedding, pakai seat belt tu, konon2 seram naik 'rollercoaster'. Tapi 5 minit je lah aku pakai, senak perut. Ni on the way nak ke Tampin kot. Gambar pengantin takde.. and rase nye gabenor yg got the limelight kot..


Dari Tampin, kami terus ke Tiara. Lama aku tak dtg sini tgk rumah :). Banyak la jgk difference from the last time aku blk.


Ha.. 2 tingkap atas tu, are from my 'new' room facing to the rumpus. Tak dpt masuk my room atas sebab2 tertentu. Bila la boleh move in. sedih jgk nak tinggal kan klebang. Were there more than 10 years. hmm.


This is the rumpus, cabinets ni pun blm siap pasang. hm...



Ni tuan tanah and tuan rumah. amat serius berbincang :D.




This balai/pangkin was not there the last time i set foot here - ni tempat kami bermeeting dgn monyet seantero Tiara ni. banyak benar beza nya dari apa yg aku bygkan rupa bentuk rumah ni.

Lepas tu, kami pun balik.... aku pun balik kemuning, kasi swip boy mandi. And now.. resting timeeeeee...... for me n swip boy. Esok swip nak jalan2 lagi, semoga tak hujan la esok :).

Thanks so much, sorry, goodbye~

1 comment:

Miss Nurul said...

kakak,it was so gorjes..bila mau jemput sy men'view'? eheheh