Wednesday, September 24, 2008


Wah, its already final week before cuti raya! Hooyeah!! Cuti raye ni la yg paling lame aku penah amik :p 2 weeks je. Mungkin perkara biasa utk orang2 lain, luar biase utk aku :). Persiapan raya, sesungguhnya takde persiapan langsung. Baju raya, lupakan. Kuih raya? erk. niat nak buat kuih raya hari tu langsung tak jadik. erm. nanti la. tunggu semangat datang lagi.

kadang2 bila terbayang raya yg mendatang ni, hati aku jadi sayu. kali ni raya pertama aku tak beraya dgn keluarga di rumah sendiri. kali ni beraya dengan keluarga baru, rumah lain, bandar lain, negara lain. hm.. looking at the positive side, this is a new experience! Kalau kat sini kita beraya sibuk pakai baju kurung, baju kebaya, kat sane suasana nya berbeza la sikit. pakai je baju ape suke, janji sopan and nice. disebabkan itu, aku takde baju raya tahun ni. biasanya baju raya aku baju kurung. sbb bapak terchenta suka saye pakai baju kurung. :p. doakan saye selamat beraya dgn jayanya di rumah keluarga suami terchenta ya! (banyak betul org yg 'terchenta' hari ni).

semalam, selepas setahun mengganas, aku pakai baju kurung p office. dah plan same2 dgn shafinaz. wah2. ade yg tanya - baju raya ke? (punya la sempoi, aku pakai baju cotton lagi). ada yg tanya - lepas ni nak p kenduri kat mana?. sesungguhnya pakai baju kurung kat ofis ni mmg patut kalo time2 nak cari publisiti murahan je. sume macam tak penah tgk org pakai baju kurung. terase nak sekeh2 je. erm.. puasa..

oh, i got to continue working... 'geh-geh' time kerja ni mmg best. :P

nice day.

6 comments:

Miss Kuza said...

leklok beraya dperantauan....
nnt mlm raya,aku msg ko,okeh...
jgn lupa amek gmbr kuih raya umah mertua ko..mana tau,lain sket dr sini...
take care!!!!
slamat hari raya....maaf andai aku ada salah silap sepanjang2 tahun kite kenal nih....

shu said...

ok, nanti aku amik gambo, tapi kalo aku segan.. nanti aku 'gambarkan' la kat ko.. ruper bentuk dia cemane

ska_ocean said...

weit~ sorry puan adah... aku lame x tgk 'umah' you ni... hmm, jadi ke perantauan lah you rayer yer... anyway, pic ko kiyut sesangat.. *suker* this is my 1st year sambut rayer dgn wo de lao gong too... anyway, selamat hari raya... maaf segala salah silap ok... tc...

^cik.weeda^ said...

cik puan, selamat hari raya :)

shu said...

selamat hari raya kuza, lee, weeda... maap zahir batin

izz_izwa said...

shu..selamat hari raya..maaf zahir batin..

wah 1st time raye bersama hsbd trus terbang jauh diperantauan...hope hepi beraya di sana..sudah semestinye kn beraya dgn hubby tersyg...

take care shu....