Wednesday, November 19, 2008

sosial..

Ada insan complaint..


kononnya, saya kurang bergaul,


kurang ambil tahu hal org sekeliling.



saya diam aja,


ada benarnya,


saya memang pendiam,


saya malas ambil tahu hal org,


saya bukan busybody org nya,


saya suka berada dlm dunia sendiri,


saya akan ambil berat hal org hanya kalau saya rasa ianya 'appropriate'.



mungkin benar kata insan itu,


saya kurang bergaul & ambil tahu hal org.



tapi saya rasa (more to 'harap'),


insan2 tertentu tahu yg saya care,


mungkin saya tak pandai nak call org everyday,


tapi saya care about others dgn cara saya sendiri..



bila difikir2.. dia pun sama aja.


terlalu sibuk judging org, dia lupa hal yg perlu dia ambil berat..


terlalu sibuk complaint kekurangan org, sampai lupa kelemahan sendiri,


yeah, lagipun, kita mana lah sedar kelemahan sendiri,


perlukan mata hati lain menilai..


ah malas lah. saya malas complaint2. saya penat hari ni :D



selamat malam!!

6 comments:

Miss KouzEr said...

persetan je seme tu..
aku pon da lama dok menyendiri..tak amik tau psl org...
ble kire,bape kali je aku kuar dr tpt aku tu...g bfast,g solat,g toilet...nk kuar bilik borak2 kosong???tak nak la...
satu ms dulu,pernah nk buat2 ramah,tp ade plak yg main tikam2 blakang...
zaman skang,sombong kset takpe..yg ptg kite tk kaco org...~~~berdua lebih baik..hhehehe...

Miss KouzEr said...

ops...lagik satu...takyah pikir sgt org2 yg suka ckp cmtu..
kalo btol dia peramah,dia la g tegur ko yg pendiam...
takyah berubah kalo itu bukan prangai yg menyusahkan org...berubah bile perlu jek...(emo :p )

~~virus dlm kehidupan je tuh...

amir ali said...

ur r wat u r

shu said...

definitely....

Ibu Emir said...

penat oo nak pk ape orang kate especially those orang yang suke cakap pasal orang lain sebab dia rase dia bagus.. but pedulikan.. janji kite buat keje kite..

zura lias said...

lantak le org2 cenggitu..ko ikut cara ko je..asalkan ko selesa cara cenggitu.. :D