Monday, March 30, 2009

gasping for air!! ~


I've been hiatus-ed for a while.. sangat sangat sangat malas untuk bukak notebook bila dah blk rumah. bila kat office plk, selalu nya bit bz to bukak blogger. tapi hari ni macam free sikit. Monday yg takde planned work la katekan. lagipun, march coming to its end, nanti blog ni takde update langsung pulak bulan ni.


Hm, lately a few things happening in my life and ppl around me. My FIL has been in CVCU (cardiac vascular care unit) for a month. :( jantung problem. complications. so now kidney pun dah problem, kena dialisis 3 kali last week. paru2 pun mcm ade sikit issue. kesian dia. doctor trying to stabilise him. bagi keluarga, hanya mampu membantu dari segi doa dan take care of him as far as we are able to. kami bukannya doktor. tak tau mcm mn pun nak mengubat dia. hanya Allah la tempat memohon. so lately we've been travelling back and forth to jakarta. btw, no need to kirim ape2 barang, aku definitely got no time for shopping. cari barang sendiri pun takde masa. our time mostly spent by kerja at home, then ke hospital (plus time tersangkut in traffic jam.. urgh nightmare!). ada sekali tu sampai 2 jam nak p hospital, aku blk melaka pun tak smp 2 jam. phewhhh. sabar.


This week, I'm going to be on my 14th weeks of pregnancy. dari dulu nak dok upload ultrasound image, the one i got during scan masa 11th week. tapi i cant find my digiCam, ntah mane le dia pegi. Orang semua dok tanya, kenapa perut tak nampak2 lagi. hm.. che' tak tau la. aku tak cukup makan kot :-s. memang few jeans dah tokleh pakai. and since asyik pakai baju besar2, so takde le nampak sgt. but really, mmg tummy tak besar lagi. patutnya dah besar ke? aku tak tau.. first timer le katekan. bila orang lain tanya2, itu yg buat aku panic. last time checkup, doctor kata ok aje. normal, aktif berenang2. kawan2 doakan la ye semua nya selamat (kalo ade yg bukak blog ni le). next few weeks, i might be going for another checkup, maybe i'll upload the ultrasound image.. kalo rajin & jmp camera ku :p. //dlm prev ultrasound, kata orang, mata baby besar, mcmn blh nmpk tak tau le. Dr mmg tunjuk mata dia. hm.. since ibu n ayah dia mata besar, if dpt anak mata besar tu kira seswai la tu. kalo mata sepet tu, erm.... ikut atuk nya la kot. :P


Sekarang me and hubby jgk tgh busy cari rumah sewa baru. need some space esp when new family member coming (insyaAllah). at least if we need a babysitter/maid, i still want some privacy. malas lah kalo semua packed at one small place. saye memang cerewet. what to do. rumah dah tgk banyak jgk, tapi takde yg really berkenan (due to my cerewet-ness again).kalo blh nak yg area bukit jalil, but takde yg really berkenan. kalo ade pun landlord cam &^#&$^&^$#. nak beli rumah sendiri.. I havent found yg suka jgk.. erm, maybe next year. :D.


part kerja pulak.. jgn cerita lah. takde mood. perkataan resign tu dah naik muak hubby aku dgr. tapi tak resign2 gak. skrg zaman kurang baik rasa nya nak resign with all the above things happening, tapi really menci dah nak kerja. :(( ~~~~ tabah2. mmg ade few company ade openings. in fact nak kerja sama shafinaz pun blh aje cuba try since ade headhunter sudah contact, tapi, saya pregnant. kalo ofc skrg blh le suka2 working from home saat2 tak larat nak p ofc. ofc pun, depan mate je. hm. tak pelah. bertahan setahun lagi.. eceh..


till we meet again, here....


2 comments:

Dils said...

eh congrats shu for your pregnancy!

and sorry to hear about your FIL health problems.

Kenkadang myself macam bosan keje, but economy skang and the current job is actually not that bad. Flexible, bole datang lewat without problem, near home.

Should be no complain kan? Heh... tapi biasalah...

shu said...

arigato'.

yeah kesian dia.

me too. boleh work from home whenever kurang sihat.. tapi... really no mood dah.