Monday, April 20, 2009

Al-Fatihah buat bapa mertuaku

Tanggal 15 April 2009, Rabu ~ around 11:10PM WIB, Almarhum Pangeran Sjahroen Harahap telah kembali ke Rahmatullah.

kalau tak silap, tarikhnya sama dgn tarikh pemergian ibu ku.

Alhamdulillah, saat itu, isteri & anak2 (jg menantu2), semua nya berada di sekeliling beliau. Sekurang2 nya tidak lah kami terlalu terkilan, terutama hubby ku yg sepatutnya berada di kl.

Al-Fatihah buatnya..

Aku & suami masih kat jakarta, extend our stay for another week untuk temankan my MIL. terasa sayu jgk nak meninggalkan dia. seorang yg terlalu lembut, tapi amat tabah. hari tu masa malam terakhir kami buat majlis tahlil, ustaz ada berpesan sambil quoting maksud satu ayat dlm surah Al-Baqarah, 'orang yg sabar tu pahalanya unlimited'.

semoga kita sentiasa menjadi org yg sabar.

//on the other side of the news, hari tu doctor confirm, baby ku lelaki.. Alhamdulillah.. berita ni sempat kami sampaikan to FIL ku. dia angguk tanda faham. he's very weak at that time. tapi rasanya suami rasa happy jg sbb ayahnya sempat tahu, ade seorang lagi penerus keluarga harahap. doakan babyku sihat ye kawan2...

4 comments:

Dils said...

Sorry to hear about this. Al Fatihah for him.

And at least your husband and you are there at the last moment.

zura lias said...

al-fatihan utk FIL ko..congratzzz bakal baby..:)..ke aku dh penah wish??aku skarang tahap pelupa kritikal..huhuhuhuh..

Miss KouzEr said...

hurm...takziah...
ko n hubby,take care ok...

shu said...

tq all..

zura.. ini dah 2nd time wish.. tapi takpe.. aku orait aje.. nak wish lg pun no hal.. :P