Monday, April 27, 2009

back in town -


yesterday noon around 12:30pm i reached KL..
after two weeks being gone.

phewh.. tired of having to wake up so early.. duh
but i had a good evening nap.. heeeeeee

yet now aku still terkebil2 tahan ngantuk..
dah le pagi2 masuk dah ade 3 systems down..
sib baik non production..
a great way to start yr week kan..
ntah ape2 le. sejak moved data center makin tak stable la plk..

anyway..
sekarang aku dah have to put away all my 'slim' jeans.
dah tak muat.
hari ni, setelah sekian lama, aku pakai baju kurung to office.
heeee mungkin tak pelik bagi org lain.
tapi sbb ofc aku bukan jenis kena pakai formal attire,
just smart&casual would do, (jeans&shirt kinda thing)
so bila pakai baju kurung, ade nmpk pelik la.
org pun kadang2 tanya, ade kenduri ke hari ni (hampehs).
today blm ade yg berani tanye.
takut kena telan kot..

salary baru ni supposed to include our increment..
hari ni aku check bank statement,
cant believe my eyes,
aku check payslip
bloody bugger
u called that increment???
siot je
nak cepat kumpul duit p haji ke..?
bukan nye muslim pun kamu2 sume.
aku ye jgk..
urgh.
when the company u r working with,
being bought over by other company which i can say..
not at the same par..
u cant expect much..
isnt it..?
sadis

sekarang urusan2 di jakarta dah hmpr tenang,
kami mula berpikir lagi pasal nak pndh rumah,
sambung viewing rumah2 di sekitar bukit jalil,
bnyk choices tapi mostly condo/apartment,
bukit jalil pny landed house, kalo nak beli hampir a million ringgit abes.
nak sewa.. u can guess le kan how much monthly..
mostly pun either 2 and a half storey or 3-storey,
ape aku nak buat umah giler besar.
pengsan mengemas je.

//droolingz for choc-coated strawberry.. uwaaa...

No comments: