Wednesday, April 08, 2009

judge'mental'


i'm down with flu! musim sakit kot. shift partner aku pun sick. last friday aku mc, monday dia mc, tuesday aku mc, hari ni dia EL. ha.. taking turns. Semalam dah p klinik, amik ubat and checkup baby la sekali harung... dah nmpk jari2 dia, comel.... geram.. Sekarang aku masih srooott sreett lagi. tapi dah better. kepala still weng tho.

hari ni got few works to be done, dah siap, dok goyang2 kaki, baca2 pasal franchise thingy. then come across eBook on how to open bisnes tadika. i havent subscribe it yet. masih thinking over. betul ke nak bukak bisnes nih. maybe not in coming few months, if next year... maybe? kalo ade masa, kalo pandai cari masa. time management aku amat lah poor. time mostly spent by dozing off, naping, sleeping, erm.. that sort of similar activity which comes in different words. and i love doing it except that sometimes i feel like i waste too much time doing it.


this saturday, my husband plan to go back to jakarta to visit my FIL. earlier i decided not to join, then i decided to follow him, so he bought a ticket for me too. then few mins after the purchase, something happened, makes me feel like i dont want to join him. i'm a bit unwell oso (to backup my reasons of not going). i want to visit my FIL. but, actually me being there, makes a lot of other people worried. my boss also sudah cakap, kalau my FIL tak critical, i no need to pegi sana (as i'll be working from home for the whole week). how to say he is critical or not, he's still in the hospital, now in intermediate ward. hm. saye masih berbelah bahagi. kalo tak pegi karang sure ada yg bising, kenapa aku tak ikut. argh. kenapa takmo pegi sebenarnya? hm.. aku tak diperlukan di sana.


ada satu conversation yg agak mengguris perasaan sikit (sesungguhnya aku cepat giler upset lately, walaupun lepas tu aku wat muka slambe aje..):

Satu tghari yg indah lepas semayang zohor, aku naik tangga dr tingkat 3 ke tingkat 5. 2 floor aje. dah sampai atas, almost masuk office, ade yg menjerit kat belakang.. (some people love to shout tanpa apa2 sebab penting/menarik).

Lady A: Hey Shuuuu!!!!

Me: Hi..

Lady A: hey.. Why u naik tangga macam penat sgt? tummy kecik lagi. nanti tummy u dah besar, how u nak naik tangga? (dgn tone yg amat aku kurang suka dgr).

Me: huh? blablabla.. (ntah ape aku ckp, then masuk ofc terus).

//(dlm hati.. kalo aku tak pregnant pun, mmg aku mencungap naik tangga.. so what? for some bloody reason, that makes u unhappy? and aku rasa aku naik tangga biasa je.. takde la penat pun.. ramainya orang yg suka memerhati aku yg cute ni. aku kadang wonder, benci sgt ke dia kat aku sampai suka sgt membebel, complain itu ini, sampai nak naik tangga mcmn pun aku kena sibuk nak impress dia.. dulu budi penah kate.. 'tu maksud nya ada yg care'.. ha?). sick of......... urgh.

//kami rasa2 nya dah tau gender our baby.. wah tak ku jangka :P. btw, saturday ni p checkup again at azzahrah. then can double confirm, lepas tu baru lah nak inform bakal atuk2, nenek2, auntie2, uncle2.... aku kena cari nama nampak nya. nama yg aku prepare, tak sesuai utk gender baby ku. doakan semuanya selamat ye.


4 comments:

zura lias said...

adahhh....ko pregnant ek?congrattzzz...eh..ke aku dh penah wish??gulp..sowie ar..lately aku cepat lupe..huhuhuhu...
take care... :D

Miss KouzEr said...

sape gerangan manusia yg slumber2 sound ko begitu?udahnye,ko kecil,mmg la perut ko kecil,tp ade isi...even,2bln peknen pon,dh ade org mengah2...ko dh 5 bln...something wrong somewhere la dgn org itu...ko jgn mrh2,nnt anak sedara aku jd garang...cool tau...hehehe...

waaa...da tau gender....gud..gud...kalo takde idea nk letak nama,"kuza" pon ok what...hiksss...

shu said...

zura, tq vm.

kuza, saye baru nak masuk 4 bulan pregnant. insan itu mmg suka complain sana sini walaupun takde kaitan apa2 langsung dgn dia. ntah la. masing2. hait! aku sabo bnyk2. hehee sure ke nak aku letak nama dia 'kuza'.. :p

Miss KouzEr said...

Mohd Kuzachan atau Shukuza...heheheShizuka?wah,jepun...
aku rasa kan,aku dpt agak gender dia..kerana mengikut firasat aku la kan,slalunye,satu jantina yg ble confirm bile scan....yang lagi satu jantina,akan ade kebarangkalian sket...hehehe...
tp mana2 pon,aku masih tumpang happy utk ko..tak sabarnyeeeeeee....