Monday, April 13, 2009

walaupun pahit... harus ditelan..

Aku kat jakarta sekarang. tgh kerja sbnrnya. tapi disbbkan uk public holiday, aku pun goyang kaki. baca2 blog orang, baca2 sana, baca2 sini. tergolek2 atas katil.

Lately ada beberapa perkara yg merunsingkan aku. tak tau nak cakap kat sape. tapi tadi ntah mcmn my beloved sis online, ade lah kawan untuk bercerita sikit. kurang sikit rasa tertekan. terima kasih.

Aku skrg tgh droolingz ikan bakar (masak sendiri - kedai punya tamoo..). tunggu lah blk kl nanti.

Tadi aku terbaca entry blog aku yg lama2. sikit2 je. rasa mcm hidup masa tu 'terisi' dgn perkara2 menarik. tak la menarik sgt. kerja lebih tension back then. tapi hidup akhir2 ni mcm lebih hambar. maybe its going more towards > membosankan. adeih. sad case. hari tu i bought travel guide to melbourne and gold coast, itu lah my next plan to brighten up my days, 'travel' (tak kira la dekat ke jauh). but it got to be delayed due to some circumstances (kena cancel/lupakan je kot). sigh. what a life! i got to change this, before its too late. mungkin aku perlu lebih menghargai segalanya.

my FIL masih kurang sihat. masih di hospital. semoga Allah meringankan kesakitan yg dilaluinya. semoga dia terus tabah menghadapi dugaanNya.

orang akhir2 ni selalu tanya.. kenapa perut aku tak nampak2 lagi. btw, doctor dah kata semuanya normal. jadi, takpela kalo blm nampak perut membuncit. yg penting baby sihat. :) Dr kata akan buncit nanti, jgn isau (buat yg jeles/isau sgt perut aku blm menunjukkan diri).

aku need something new. something fresh. something brilliant. something happening. im still looking. it might be right in front of my nose. i just dont see it.

till we meet again..

"hidup ini lebih bermakna bila dihayati"

3 comments:

Miss KouzEr said...

lately...tak tau ape yg perlu dihayati dlm hidup...
blur n sensitif...tak tau knp...

hurm....tak tau nk describe prasaan sendri...sbb tu,air mata ble jek tetibe rs nk tkeluar...weng btol aku nih...huhuhuhu

Dils said...

hehe... rase makin tua mcm makin useless.. eh ke itu aku je..

shu said...

kuza: huhu.. sabar eh..

dila: aku pun rase camtu.. kekadang terasa cam stuck. urgh..