Friday, May 08, 2009

slight shopping~

yesterday after work (actually working hrs aku blm abes, tapi cabuuut..), me n hubby heading to kl, singgah shell kat tepi highway near perabut sedunia, to pickup my cupcakes from Nisa. then terus rush to indonesian embassy. nak kejar time before they tutup punya pasal. sampai2 je, tgk counter bukak, tapi takde yg tunggu. so terus dok kat counter, and org kat kaunter tu same dgn the guy yg handle urusan kami masa nak settle hal kawin dulu.. and he still recall us. hm..

kami sbnrnya nak uruskan hal registration pernikahan kami, which we thought got to settle at the embassy. rupe2 nye kena pergi pejabat agama islam kat jakarta. ler. embassy cannot keluarkan buku nikah. heee kami belum register pernikahan kami di sane :P. hanya legal kat sini. sah disisi Islam kira ok la tuh. wooo hoo. dulu dgr mcm kena register within a year lepas nikah and we heard mcm blh buat at embassy je.

salah rupe nyer. kata org embassy tu, tak penting pun register kat sana, unless nak tgl sana. itu pun penting masa nak deal dgn immigresen, and dlm kes kami since aku malaysian, lagi le takde masalah sbb aku can masuk mesia without dependent visa or etc. so later2 pun register boleh. (itu la yg aku paham, tak tau le kalo salah).

pastu bercerita pulak pasal a girl from sana with a guy from here whom were married, which was in my entry di bawah2. entry yg giler panjang. kes tu sampai melibatkan pm kita, embassy, immigresen. org embassy tu sendiri kate kes tu cam ngarut2. anak dia sihat gemuk je kat sini. he said all embassy can help is to berurusan dgn immigration to allow mak dia masuk sini (hari tu she's not allowed to masuk sini). tapi nak masuk istana tu mungkin tak ler. hal2 rumahtangga they tak campur. dah kawin nak buat ape lagi. mak dia tu pun bising sikit sbb menantu tu kerabat diraja kot...? ntah. mcm2. sekarang dia sendiri dah malu. biarlah.. hanya mereka dan keluarga mereka yg tahu hal yg sebenar. (tapi kami saje je gatal tanye org embassy, mane le tau dpt gossip blh jual kat media sana, kaye akuh.. erkkk).

lepas habis hal di embassy, blk umh rehat smbl mkn cupcakes. lps maghrib p endah parade nak dinner and nak cari some baju. rupe2 nye ade clearance sale, guardian, vior, south china sea, applemint etc. so i bought few XL shirt. heee i have changed from S/M size to XL. :p. bought 4 shirts, 1 shirt for hubby. hubby takmo bnyk2, he said baju dia bnyk, semua blh pakai lagi as he's not expanding i guess...? sure ke not expanding :D. Lepas tu saya pulang dgn hati sedikit senang sbb ade baju nak pakai hari ni (jumaat).

mlm ni saye nak p tgk movie at midvalley lagi. startrek. husband saya suka startrek :D. saya layankan aje. saya suka tgk movie, yg best2 le. sementara blm bersalin ni kan. nanti dah ade baby, tgk movie kat rumah je. tak dpt la saye shopping while waiting for the movie or after movie abes. :).

hv a good weekend friends!


No comments: