Thursday, May 14, 2009

sudah masuk 5 bulan.. wah wah


Tadi pegi monthly check up. around 8.45am dah smp klinik (nak dpt turn awal konon, no.4 hari ni). blh dikatakan bgn awal la aku hari ni since mlm td tido pun dah nak dekat kul 3pg. cam tu lah kalo evening shift, susah tido awal.ngantuk tapi... hm. jadi kat klinik sementara tunggu dr aku pun dah nak tertido sambil tgk cartoon.


around 10am turn aku tiba utk jumpe Dr. sejam lebey tunggu. ok la tuh, last month tunggu 3 jam kot (masa tu turn no 14). maut.

alhamdulillah, semua ok, insyaAllah. so far size baby pun ok. panjang 25cm, berat 355gm. ibu dia.. makin tembam. dah 44.5 kg. naik 1.5kg since 4 weeks ago. dlm sejarah hidup aku, blm pernah berat more than 40kg. in fact max i have weight before pregnant was 39kg. mcm berat kanak2 darjah 2/3. :p

dan Dr confirm kan lagi, my baby is a Boy! (insyaAllah).

tadi pegi one maternity boutique, ada baju kids, yg aku pegang sume baju for girl. sekali kat belakang aku dgr ade yg tgh gelakkan.. :D. husband aku tgh seronok gelak, nak dpt baby lelaki, sibuk tgk baju baby girl. hm. takpe la. who knows ada anak kedua or ketiga kan..... (biarlah aku selesaikan yg satu ni dulu :D).

ultrasound image buat ke sekian kalinyer tak clear. anak aku cam mls posing kot. Dr sekarang ni pun cam mls cari2 good angle, tak mcm gynea kat sri petaling ni dulu, rajin hunting best shot for us.

eh.. ok lah.. got some work to get done.. till then..

3 comments:

SueN said...

waa...ok la tue tiap bulan berat ko naik seimbang....bagus...hehehe...baby dah start kick ker?..hmmm..best kan rase dia kick dlm perot...

shu said...

dah... best hehehehe

SueN said...

nanti dia lagi besar...lagi kuat ko rase...biasa kalu ko wat keje...dia tido...so masa ko tido n rehat lak...dia akan main2 dlm perot...