Thursday, June 04, 2009

something so simple, yet......


semalam aku terasa nak mkn cake. oh hmm, tapi nak pegi bakery kat sri petaling tu, jalan would be too packed by the time aku nak blk rumah tu.

so aku pun batalkan angan2 palsu tu.

aku check blk recipe buat kek batik biskut marie. dah lama tak buat.

so, dah blk rumah. dah solat asar dgn pantas sbb dah nak masuk maghrib.

then, aku turun blk p 7e, cari biskut marie, milo n gula pasir.

tapi blh pulak time aku nak beli, biskut takde, gula pasir takde. milo je ade.

aku pun cancel la 'plan biskut marie' aku.

just beli sardin yg akan dimasak for dinner.

7e ni memang sentiasa ada jual biskut marie. selalu aku nmpk.

bende yg aku selalu rasa mcm senang nak cari, tapi time aku nak cari, sure takde. hm.

//aku ended up buat bread pudding plk (ni tgh mkn ni....)

No comments: