Monday, August 10, 2009

nagging time

  1. for the past two weeks aku on call. weekdays and weekends. now dah selesai, how relief i felt. never been on call lama cam ni. yet, i didnt get any call. my husband on call for one day last saturday got 2 calls.. both were when we were outside. kacau sungguh.
  2. last tuesday, i went for glucose test. test results were ok, before and after drank the glucose. sincerely, i dont want to take that test again. damn the glucose drink was too sweet. aku punya menahan loya nak muntah, tak tahan dgn kemanisan air itu. after two hours, lepas dah take blood sample lagi sekali, then aku mkn nasik lemak, baru la rasa better. even aku yg suka air manis2 nih, cant stand it. aku rasa diorg terlebih glucose kot.ceit.
  3. lately syndrome loya mula dtg blk. hmm.
  4. i dont really have appetite to eat much anymore, kenyang easily also, maybe sbb tummy dah getting smaller as the baby grew bigger. i got bored when being ask what i want to have to lunch/dinner. i just dunno. i'll eat but lazy to decide coz i dont really feel like eating anything, hungry tapi takde selera.
  5. i have just been told that --- oh now, u look big. (hmm i'm eight months pregnant, what to expect?)
  6. cuti blm approve, blm ade news.
  7. sudah memiliki sebiji sewing machine. havent start sewing as i havent bought any cloth. hope i'll get the kain2 before i start to forget how to masukkan the thread.
  8. my weighing machine mcm mengong. since past one month my weight sama je. hm.
  9. 1 hari lagi puasa utk diganti. hey, Ramadhan coming! yeay!
  10. still got few things to buy before my baby arrives, problem is that, we just dont have time.
  11. i got family day to attend this weekend. why is it part of the nagging? i just personally thinks that its not a good time for family day, for me lah. for others, ok je lah kot.
  12. i dont like driving these days. With my short legs, i have to be quite near to the steering wheel, & now with this big tummy, its getting uncomfortable and worrying. esp if anything happen and should the airbag needs to memunculkan diri, its like damn dangerous for the baby. of course i never hope the airbag would have come out. ever. yet, i still have to do the driving, at least till i reach my holiday time. cant wait. (need to wish for a longer legs? oh.. bersyukurlah dgn ape yg ade).
  13. mlm ni ade House season finale. 2 hours. aku kerja plk tu. benci.
  14. cukup lah. nak pegi surau. :)

6 comments:

SueN said...

1.ko kene minum glukos??...knp??...berat lebih ker kurang?setahu aku tuk berat lebih jek...tp mmg xbest pun kene minum tue...sbb tue diaorg akan elak tuk minum benda tue.
2.loya dtg balik ek....try la mkn kurma...ko dh xde selera nk mkn coz loya dtg balik...ermm...ape kata mkn dlm kuantiti yg sedikit tp kerap...coz ur bby still need khasiat tuk diri dia...
3.that normal bile org ckp..."gemoknyer...or besarnyaa"..sbb kite pregnt..so abaikan kata2 tue.
4.dah dpt mesin jahit ek...jom kite jahit bj...act bj kurung senang jek nk jahit...but aku kekangan masa...hehehehe...
5.aku ader lg 3 hari nk kene ganti..but skrg tersangkut lak...nie thn 2007 punyer pose...last year full...**bangga aku!!**
6.nk kuar gi beli brg bby...jgn luper pakai mask...IGT!!...jgn g tmpt org ramai...n elak dr org bersin...take care coz H1N1 makin teruk...

SueN said...

ops...lg 1...aku dulu pun xdrive bile dh masuk 7month....but ms tue aku dh xkeje...so its ok la....kaki ko mesti dh bengkak skrg kan...nnt nk tido letak kaki ats bantal tuk ilangkan bengkak....bg pengaliran darah yg betul....

Miss KouzEr said...

House mlm td,sungguh mbuatkan aku ttanya2 dan best sbb endingnye dia masuk rehab psikiatri...

Aku rs,kite kena amik test glukose bile mana,kite punye borang air kencing,ditandakan satu Nil saje..kalo 2 Nil kt bhg air kencing tu,takyah amik test tu...aku pon kena,24hb ni..hurm,mcm tak pose jek nnt :p

btw,take a gud care ok :)

izwa said...

Shu..aku pn kena mnm glucose tu..n pas2 aku muntah byk giler..giler xbesh..xmo aku mnm lg...mm,dh 8mnth kn kite...cm xcaya je...all the best k... ;)

shu said...

suen:
1.bukan sbb berat lebey, puan. its some sort of test, MOFTT ape kejadah name dia. tapi some sort like glucose tolerance ke ape ntah ler. aku lupa dah. tapi berat tak lebey, doctor kata normal. hahaa.. takmo ngaku gemoks tu.

kuza: aku tak tgk House repeat mlm td sbb dia 2 jam kan, so dari kul 1am-3am, husband saye suruh tido. tak kasi tido lmbt. hee. siang ni takde repeat lagi la plk. bosan2.
pasal result air kencing tu, aku pun tak tawu le. aku kena buat test glucose ni pun bila aku tanya doctor, sugar level aku ok ke. lepas tu baru la dia suruh buat test. anehkan, menyesal plk tanye.result test air kencing aku tak penah tawu pun, walaupun tiap kali dtg dia amek sample. simpan wat kenangan agaknyer.

fairuz: tak best kan, mcm something wrong. aku rasa masa kecik mcm ade minum glucose, cam sedap je. ke sbb ade flavor. ntah.
yeah, dh 8 bulan kan. one part of aku nak cepat bersalin, another part, aku takot nak bersalin :-s. but ape pun, kena tempuh le jgk.

reply comment je dah mcm another entry. he.

SueN said...

hehehe....ooo...ek...hmmm....yg test air kencing tue mmg patut dia check coz nk tgk kite kene kencing manis or not coz bile pregnt ape2 penyakit pun senang dpt...nk2 skrg ni musim H1N1....ko jgn nk kuar jenjln lg tau...sbb makin teruk jek H1N1 tue...dulu ms aku test air kencing aku wat sendiri kat klinik desa tue...dia bg kertas tuk kite test...kalu tukar warna...ha something wrong la...but kalu warna tetap sama...its ok....