Thursday, August 27, 2009

tart nenas



i lurve pineapple tarts. aku lagi suka yg macam gambar kat atas. makngah dulu rajin buat tart mcm tu, cuma takde bende/nut yg atas jam nenas kat dlm gmbr. aku selalu jadi tukang letak the fillings. makngah rajin sepit2 tart tu satu2, aku tolong jgk tapi besenyer tak cantik sgt jadinyer. i like baking kuih raya dgn makngah. rela ponteng sekolah agama. mmg dasar pemalas pegi sekolah. sekarang dah jadi pemalas pegi kerja. malas sejak azali.

tart makngah mmg superb. at least bg aku mmg superb lah.

petang semalam on the way balik, lalu kat skymart(mini market near cafe kat bawah). singgah kejap while my hubby pegi ambik kereta at parking yg agak jauh itu. saje gatal nak tgk2 ape ade, wah dia ade jual tart la. yg bentuk nenas. bekas kecik aje. rm15. aku dah drooling dah masa tu. nak beli tapi cam overpriced. malas ditindas. aku keluar je. dlm hati nak usha kat bazaar ramadhan. takde pun.

tadi borak2 dgn shafinaz, dia kate dia kenal kot orang yg ade jual tart 'old school' - tart mcm kat atas tu. maybe kalo blh order, nak order sket. tak pasal2 bercerita pasal tart dgn shafinaz. menghilangkan rasa mengantuk aku yg makin kronik dari hari ke sehari.

so, since the old school tart susah cari or belum tentu dpt, wat masa sekarang, aku nak p beli tart mcm kat bawah ini. blm tau nak cari kat mane. ari tu p carrefour takmo beli. skrg dah nyesal.





kalo time jalan raya di hari raya, food yg aku takkan miss makan kalo ade dihidang kat rumah orang is tart and also rendang & ketupat. kalo first raya kan sure ade rendang. tiap2 rumah aku p mesti aku nak rasa sikit. saje, gatal nak test rendang orang.

//hmmm... hari ni terasa mcm tak berapa gagah. tak mcm hari2 lepas. semoga aku tabah. baru half day nih. huh.

//something wrong with my oven that membuatkan aku tak dpt bake cookies/cakes. hampa esp when festive season tiba. beli yg baru? ehem ehem......

5 comments:

Miss Nurul said...

kak shu,kiter nk bg kak shu kuih tart ni..sian ibu mengandung..
home made punye! tapi mak kiter la buat.kak shu email kiter la.kat gmail.sbb fon kiter ilang,number fon kak shu pon ikut ilang..
email kiter.kiter dh suruh mak kiter buat dh.hehe..
tp kiter bg ari isnin la..sbb arini kiter nk balik kampung..k.

shu said...

ha? serius?????

wah wah. (excited sorang2)

eh.. nurul kat mane skrg?

Miss Nurul said...

hehe..betul no worries~ kiter kat menara tima(tun ismail mohd ali),kat sebelah medan mara tuh..in d mid of kl.hehe,ngan jkr skrg..

shu said...

haaa susah2 aje. malu saye.

btw.. cant get yr email add la nurul.

Miss Nurul said...
This comment has been removed by a blog administrator.