Tuesday, September 08, 2009

housewife

cuti pun bermula.. seronok? op coz leeeer.

mula la career aku sbg fulltime housewife buat sementara waktu.

spent most of the time bergolek di sofa bersame perut buncit ni, passing through time, watching tv.

i did some house chores tho.

masak2 jgk. sikit2. semalam tak msk, sbb aku tertido semasa bermalasan di sofa, so tak sempat (aku & alasan2 ku).

mari keep track ape yg dah dibuat since 2 hari dah cuti..
__________________________
(diambil dari entry lepas & ditambah2 sket)

project aku cuti ni.. mane2 yg sempat settle la..
  1. kemas rumah (wajib nih! sblm suami pengsan) -- sikit2 dah kemas kot, tapi bersepah jgk lagi
  2. selesaikan segala laundry thingy -- done!
  3. packing some stuff utk dibawak ke klinik -- done!
  4. packing segala harta utk balik melaka for pantang n raya -- half way through
  5. habiskan jahit langsir (langsir aku sebelah dah siap gantung, sblh lagi blm siap2...mcm minah senget) -- done!
  6. nak jahit beberapa perkara lagi..
  7. dah.... jgn nak ambitious sgt di saat2 masa dah suntuk
  8. (baru in list) gunting rambut -- done! sudah ade new hair style leeeee... hehe.
  9. (baru in list) jumpa Pn Suraya (lactation counselor) utk membeli beberapa perkara & belajar beberapa perkara jgk -- done!
itu je la, belalang. saya bz bergolek kat sofa aje sbnrnya. cam best plk.

enjoying saat2 akhir my 'me' time.

8 comments:

Dils said...

bestnyer... bergolek-golek. Time ni la nak abeskan series-series yang tertunggak. And new series dh start this weeks!

Hehe...

Btw, pegi ke bebudak ni buka pose next week?

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

hargai la masa bergolek2 ats sofa...sbb pas ni ko xkn rase dah...nnt ko kene golek2 ats sofa ngan ank....tu pun kalu ko x berebut ngan dia la

zura lias said...

pn suraya tu suraya lunatots ke?ermm..kecikkan dunia..tp mmg kt internet nie dunia jadi kecik.. :D

Anonymous said...

shu ble due? jage diri bebaik... best ek dpt dok rumah bermalas-malasan...(marini)

shu said...

dila: sgt sronok. siap tukar2 sofa.. kejap yg belah kiri.. kejap sofa yg tengah2. aku tak p la buka puasa tu. dah sarat barat mcm ni cam mls sket nak bersosialisasi..

suen: ye aku tau skrg ko yg sibuk berebut dgn afni. ha.

zura: iye.. lunatots. kawan ko yer? aku dpt tau pasal dia masa baca blog hawa.

marini: due 25th sept. tak tau la dia nak kuar cepat ke lambat. ho.. dok umah mmg best. husband aku jeles aje...

Mrs Shyza said...

da potong rambut??hurm,aku takde masa nk bbuat demikian..udah mulai rimas ni...

shu said...

yeah... konon2 supaye baby aku nmpk aku lebih bermaya. (mcm la dia realise pun.. haaa)

zura lias said...

haah..ehhehe..dh tentu hawa tu pun kwn skolah aku gak..hiihihh..