Friday, September 04, 2009

jumaat tiba lagi

ranting time....
  1. hari ni agak berat nak dtg kerja. mcm tired tapi kerja jgk la since its my last day sblm cuti panjang.
  2. pagi2 tadi dpt call dari clinic. patutnya esok aku ade appointment dgn gynea. and lepas ni appointment every week. alih2, esok doctor cuti, kate yg call tu. aku mcm blur sbb br bgn tido. oh, then? akak nak dtg bila, dia tanya. aku try mintak weekdays, tak dpt, so jmp lagi doctor next weekend lah. babai. mcm a bit frust sbb aku mmg ade nak discuss few things dgn gynea esp sbb aku pny due date time raye kan........ haih.
  3. rumah aku sgt bersepah. malu sungguh!
  4. aku teringin nak makan peach pudding, esok blh buat..... wee.
  5. i'm 3 weeks sharp from my due date.
  6. hari ni aku dah ucap farewell pada teammates in uk & also di sini le, even i'll be back in 6months time, tapi maybe dah tak jaga same client lagi. dah dua tahun lah jaga systems yg same, sangap saye. my teammates (uk & my) gave me a big card with some ringgit and pound sterling. mekasih!
  7. rasanya dah mmg about time lah aku start cuti, agak tired nih kerja smp 12mlm. lagi 2 jam lebey nih. urgh.

project aku cuti ni.. mane2 yg sempat settle la..
  1. kemas rumah (wajib nih! sblm suami pengsan)
  2. selesaikan segala laundry thingy
  3. packing some stuff utk dibawak ke klinik
  4. packing segala harta utk balik melaka for pantang n raya
  5. habiskan jahit langsir (langsir aku sebelah dah siap gantung, sblh lagi blm siap2...mcm minah senget)
  6. nak jahit beberapa perkara lagi..
  7. dah.... jgn nak ambitious sgt di saat2 masa dah suntuk
dah... time utk cuci mata..

6 comments:

Dils said...

wahhh... cuti for almost 4 months? best tu.

mnareks mnareks.

Bagus jugak you menjahit langsir. Mahal gile kalo beli langsir. Take care of yourself.

Mrs Shyza said...

lamanye cuti...bile ko masuk keje,aku dh nk bcuti...
best baby dpt dok ngn mummy lama2 :)

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

nnt bile ko dh start keje, mesti ko asik teringt kat ank ko jek.....

shu said...

dila: ye.. langsir kalo yg aku berkenan sure mahal. tapi nak carik yg sedap kat mate aku memandang and size fit betul, susah, aku nak langsir yg simple and soft color je. jadi... jahit je la.

kuza: :) hehe... ko due bln berapa ye..

suen: ye

Mrs Shyza said...

due awal bulan 2...since ko kate 6 bulan ko cuti,mmg selisih la nmpknye...

shu said...

yea... begitu la nmpk nye.. hehehehehe.

cancel lah ye pegi kuching?