Thursday, September 03, 2009

more privileges

best kan..

maid2, dapat cuti sehari seminggu. ok. fair enough, at singapore pun sama kononnya. even kat hometown, maid2 takde cuti langsung pun and takde pulak menteri complain. lebih tertindas di negara sendiri?

passport pun boleh pegang sendiri. wah wah. lagi seronok kan. hah.

kalo dpt yg memang betul2 dtg nak kerja, takpe jgk. ni kalo dtg atas permit nak jadi maid tapi lepas sehari terus cabut, bertuah lah majikan. terbang je lah ribu-ribuan yg telah kamu byr. igt senang cari duit?

jadi, buat masa ni, aku blm nak ambil maid. memang masuk nursery jgk la baby aku nih. until aku lembut ati.

kenape aku sensitip sgt lately? aku mmg sensitip org nya. sensitip & garang!

3 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

kalu dpt maid ok mmg best...dpt yg x ok...kite ssh....aku rase ok gak kalu ko tgal kat nursery....yg pasti kene pilih betul2!!....waaa....windu kat ank aku...huhuhuhu.....

Mrs Shyza said...

aku nk komen ayat last tu jek...ko mmg garang..tp sensitip tu,aku tak sure sejak bile...hihiihh..larikkksss :p

shu said...

suen: yeah nursery pun kena carik yg ok. takpe lah. aku ade 5/6bln utk carik.

kuza: sensitip lor....