Tuesday, May 25, 2010

last weekend..

last weekend was the first whole weekend that we've spent here. tapi takde jalan mane2 sgt. maybe sbb me n husband have been to london kejap before so takde la semangat sgt nak round around. tapi dulu pegi sendiri2, sekarang bertiga. :P

Saturday je kami jalan2. pagi pegi tesco for groceries shopping, then blk hantar barang, rehat. pastu pegi jalan around our place or we can say 'village'. small town. sgt small.

petang nye, baru la p london central. meet up with my cousin, aufa. then pegi oxford street cari mother care sbb nak beli baby carrier baru. yg kami ade tak best sgt. sakit badan angkut imran. nak pakai stroller ke sane sini susah sbb tak semua tube station boleh berenti. so.. here are some photos of our short outing. Sunday we just stay in sbb imran still flu. kesian.

Jalan2 keliling kampung Harlington..



in front of apartment..



lepas tu dah masuk pekan kecik, aku lupe dah amik gambar. heh.
in the evening, kami naik tube ke london.

turun tube at Piccadilly Circus. Punye le ramai umat manusia. mentang2 summer, sume dok luar umah hoh.

tau ape yg imran buat masa ni???

tido, of course. its around 5pm, anak saye dah ngantuk. jetlagging still. 

dari Piccadilly Circus we walked to Trafalgar Square. Almost sampai tu, kami singgah at Jom Makan Restaurant. jumpe my cousin and her friends.

Mama Aufa with Imran

imran bz..

lepas minum, pegi Trafalgar Square, kejap je sbb umat manusia sgt ramai.
Belakang itu is National Gallery.

Oh kat Piccadilly Circus ade Ripley's Believe it or not Museum, saye nak pegi.. kalau free admission lah. mcm kedekut kan aku. lantak lah.

Trafalgar Square.
Orang ramai, macam semut. siap splashing2 dalam pond/water fountain, mentang2 panas. ceh.  eksyen dia.

ade yg jalan2 bukak baju, baju ikat kat pinggang, lelaki lah. sangat disgusting tho. wek..

lepas dari sini, tak ade gambar lagi sbb dah naik train pegi oxford street, then bz menyelit2 celah orang & bz pilih barang.

balik dah 9pm, tapi still sangat terang lagi.

next time saye update lagi ok.

bye!

5 comments:

Nurul+Hafiz said...

bestnyer..for how long ni kak shu? macam lame jer. =P best2..update lagi eh. take care~

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

wah, imran....tembam n bulat....brape kg dah adah?..ibu dia maintain jek...

Mrs Shyza said...

enjoy di sana okkeh!

shu said...

nurul: tak sure la nurul, likely about a year, more or less.. :)

suen: last sekali weigh dia masa dia 6bln. sekarang dah 2 bulan lebih tak timbang, so tak tau berat berape :P.

kuza: hait, ko pun enjoy ye di sane.

haWa said...

sue, baru dpt tgk blog hang, tembam ngan demuk-demuk imran... bestnye pelok... breastfed lg ke? bestnye dapat jalan huhuh aku dahla tgh kursus, lepas kursus plan nak pregnant lak hehehe