Tuesday, May 04, 2010

random update

sementara tunggu imran tido, i'll just update a bit..

weekend was a long one as my husband is off on Monday sbb uk cuti labour day.
jadi, saye sangat senang hati.

hari2 berjalan2.

  1. saturday noon pegi putrajaya. petang ada gath at pakcik's house in puchong. dpt la jumpe my parents, ewa, mak2 sedara, pak2 sedara & sepupu2. lama dah tak blk tiara :( lately been very busy. sekarang dah takde kereta ssh jgk nak berjalan jauh. tapi rasa mcm nak blk kampung next weekend. hm.
  2. sunday pagi2 pegi ampang konon2 nak cari nasi lemak kesukaanku yg dah lama tak makan, alih2 dia tak bukak kedai. sabar je la. singgah rumah makngah. then pegi plk amcorp mall, nak cari pineapple tart punye pasal. macam takde kat tempat lain. amcorp sesak jgk dgn their sunday flea market. oh, dah nak habis dah satu container tart saye telan. sedap!
  3. monday, pagi pegi settle hal2 dgn maybank. lepas itu... pegi mencari handphone baru. somewhat mengubat ati yg luka swift dah jual. hoh. hd mini itu skrg milikku.. haha. pesanan aku kat encik husband, nanti balik, tolong setting kan ye. tau nak guna je, setting sendiri malas. tak sesuai..
today is pretty much a tiring day jgk sbb pagi2 dah pegi bank lagi utk... ntah tuk ape tah. around 3+ baru sampai rumah blk. penat lah. muka bank dah kami ni. hari2 pegi bank. but today dah settle lah semua kot. hopefully tak payah dah pegi for the same reason. tak suka pakcik di situ. oh.. ada 3 branch bank yg aku selalu pegi (bank yg sama, branch lain2 ok), tapi, yg cyberjaya punya is the best. orang sangat baik, helpful, baik lagi, helpful lagi, reti bahasa, baik lagi sekali. oh, im lucky home branch ku di situ jgk.
tapi kenape ye hero sorang ni blm tido2 lagi, tak penat ke dia..... aih... ibu dia je yg pancit dah.

petang tadi badan dia mcm dah panas. skrg tgh risau kalau dia demam, sbb mcm musim je kan. pastu dah la kat umah aku ni ade orang br sembur yg eades punya fogging tu kan. trauma aku denggi2 nih. :-s

ok lah. selamat berehat warga kota sekalian. (perasan mcm deejay radio agaknye..)


3 comments:

Nurul+Hafiz said...

tapi..mane gambar imran? haih~

shu said...

itu lah.. sebab terlampau sibuk jalan2.. imran tak sempat posing utk auntie2 semua..

esok2 la ye... dia dah tido nih

Mrs Shyza said...

aritu ilham selsema dan batuk je..
semlm,dh demam plak..38celcius..riso aku...so,aku mcutikan diri mnjaga dia...
so,take a good care of imran tau...