Friday, May 21, 2010

writing from the other side of the world

halo.

been a while since the last update.

this is going to be sweet and short sbb sy ade kerja lain.

last week, friday 14th May noon, we've obtained our visas. On Friday evening we've received confirmation on our tickets. so Saturday night 15th May at 8.30pm we took off to UK.

alhamdulillah, Sunday 16th May 2010, 6am, we arrived at Heathrow Airport.

flight was ok. orang yg duduk sebelah kami in the flight hmm ade a bit memeningkan. but yep, ape nak buat. masing2 lah kan tak sume orang same. anak dia asyik nangis time tido causing imran to bangun and nangis2 jgk. padahal during day time imran tak tido sgt pun. time diorg tak tido dok memekak bercakap tak berenti sampai aku rasa sgt nak muntah. hm aku rase if you somehow ade claustrophobic, pastu when cramp up in small space, pastu ade orang buat bising sampai naik benak pale otak, u just dont feel so well. banyak aku punye 'pastu'.

and this tiring journey has causing imran a cranky Sunday. tapi Sunday tu around 2.30pm dia dah tido while we are in tube nak balik ke rumah. tido sampai besok pagi around 3am ok. yeah jetlagging.

we are currently staying at a service apartment at berkeley park, heathrow. kuar rumah nampak kapal terbang yg besar2 itu. tapi tak bising pun kat dlm rumah. jauh dari town/central london tho.
its just entering summer here. so weather is bearable. tapi hero kecil saye flu skrg. sian dia. tak pernah flu camni. biasa nya demam/flu/cough pun mcm main2 je.

sekarang ni dia tgh adapting dgn weather baru, tu yg tak sehat sikit. tapi lasak jugak.

gambar? not in this entry lah. sbb camera cable is in the bag, and imran tido, kalo aku bukak zip bag tu confirm sangat2 imran akan bangun (tgh nyenyak tido). so next time lah. blm ade photos sgt pun sbb blm sempat merayau sgt. weekend ni br merayap2 ke sane sini mengikut keizinan suami and status kewangan.

did i said this is going to be sweet and short? yes, i did.
so, till here.

i'll update again soon.

:-*



6 comments:

Dils said...

wahhh.. patut aku nampak dalam aku nye blog stats referral link ko dari liverpool. hehehe...


Have fun, and sian baby Imran.

shu said...

heh. aight.

Nurul+Hafiz said...

my oh my! no wonder la kak shu senyap jer lately. waiting for more update~ hugs for imran.

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

moga imran sentiasa sehat dgn cuaca baru kat cna...take care yer ibu imran....huhuhuhu.....jauh jek aku rase....

Mrs Shyza said...

imran kt sana tak sihat,ilham kat sini pon mcm sihat tak sihat je..kejap sihat,kejap mcm tak sihat sgt...cuaca tak menentu,udara dh tak bersih utk anak2 kot (wah,ckp mcm pencinta alam plak)...hehehe
pape pon,sila mjaga kesihatan diri sendiri supaya dpt mjaga anak dan suami,okeh! miss u lah!

shu said...

nurul: ye.. senyap kan saye.

suen: doakan imran cepat sehat ek.. still srooot sreet.. dekat aje.. :)

kuza: ilham pun still tak sihat jgk? they miss each other kot. next time jumpe mesti diorg rajin wrestling. haha. semoga anak2 kita cepat sehat ek. aku risau betul tgk dia susah tido mlm sbb susah nafas. :(. aku pun flu. padahal dah summer, sibuk nak flu2 jgk aku ni. miss kamu jgk.