Monday, June 14, 2010

imran jalan2 duduk2 around..

@ 8 months old.

dalam sebulan ni imran bnyk perkembangan. maybe in term of berat badan tak la banyak naik.

imran dah pandai merangkak. ye.. aku tau anak orang lain dah merangkak since 4 bulan ke, dari dalam perut ke kan, pedulik ape kan. imran tak same dgn anak orang lain. sbb imran is imran.

dia dah mula pegang2 tepi meja, sofa, kerusi or even panjat2 ayah n ibu so that he could grab something from atas meja/kerusi or simply wants to stand.



imran dah boleh duduk sikit2 jugak..


tapi kadang2 tertonggeng ke depan. haha.



kalo pegi shopping pun dah boleh la letak dlm shopping cart je kalo mls dokong...



dah boleh la pegang botol sikit2... boleh sbnrnye.. tapi malas. boss kecik la katekan..



dah boleh tido sendiri without pacifier.. good boy!!!

hm dlm gambar below, kalau perhatikan ade 2 spot lebam kat pipi dia. satu bawah sikit dari mate, a bit tak nampak dah, satu tepi pipi.

kecederaan happened masa dia sibuk nak berdiri kat kerusi dining then jatuh, terhantuk kaki kerusi. haih. kalo tgk gambar atas2 sekali kat entry ni u'll see dia tgh trying to stand. ha.. tu lah dia. nak stand but still terhuyung hayang. takpe2.. practice lagi ok imran..



dulu kalau pegi restaurant, nak letak dia dlm high chair, jgn harap la. nangis. ntah kenape.

sekarang alhamdulillah, dah senang sikit.

below, kami makan at Thangos.. something like nandos. yg bestnya, ade Endless soft drink (one of the drink choice). jadi... haha free flow soft drink suits hantu soft drink well. mula2 sprite, then sambung coke, tapi pastu dah tak larat. haha.


nak order jgk.. padehal bukan blh makan pun.





dah pandai mengorat awek... ni awek russia nih. bahasa pun tak phm. ntah cemane le.. awek tu response baik punye. tapi gigi that girl dah bnyk. imran? haha baru 3 batang nak kuar.. baru kuar sikit. aish. malu2..


ok lah. nanti story lagi.. :)

12 comments:

Nurul+Hafiz said...

hahah..seronok kan kak shu tgk imran punya progress? penting untuk hari tua nanti..every single achievement adalah sangat berharga. happy parenting kak shu n husband!!
(tak tahu apesal arini mcm terharu terus panjang pulak ucapan) =)

shu said...

nurul.. :) seronok. sometimes amaze. betapa besarnya kuasa Allah.

thanks nurul.

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

wahh....imran dah makin membesar...kejap je kan...hehehe..masa ni ko kene bnyk hati2 coz dia tgh nk blajar tu..n normal kalu dia terhantuk cna cni...but kite yg akn terlebih risau kan..have a nice day wit imran...

Radhiah Nor said...

ala..cutenye imran..rindu

shu said...

suen: hait.. tokleh leka2 dah.. :-s risau kan..

ewa: yea.. mcm ibu dia.. hahahaha pengsan.

Mrs Shyza said...

nape aku tak prasan ade entry baru ni..ish,sgt slow kuza! :p

ilham pon,masih tetap style ilham,sbb tak ble meniarap wpon dh 4 bulan..hehhe..biarla,smp masa,boleyla kan...

bestnye,bile shopping dh ble letak dlm troli..takde nk susah guna carrier/stroller...tak kusyuk nk shopping dgn 2 bende tu...

pic of da day is: imran tgk menu...muka serius,mcm la paham...hehehe

Mrs Shyza said...
This comment has been removed by the author.
Mrs Shyza said...
This comment has been removed by the author.
shu said...

kuza, ha ah, takpe la kan meniarap lambat ke, tumbuh gigi lambat ke, sbb setiap baby tu unik. takkan semua kena same kan. hangin jgk kadang2 bila orang cakap 'la ni tak merangkak2 lagi kenapeeee'. sukatilaaaa..

bgs jgk kuza lambat sikit, nanti dah mula bergerak, hooo payah. tokleh tinggal dah. bahaye.. seram aku.

nanti bile dah tibe masa.. laju je nanti dia meniarap, menyelar/mengesot (ntah ape orang panggil), merangkak, duduk, berdiri.. blabla..

panjang plk.. take care!

Mrs Shyza said...

takpe...tetap bangga dgn anak sendiri walau apa pon yg blaku..chewah...mana la tau,lambat2,tp bile blajar jd yg paling bijakss...heheh...

riso gak kalo dh aktif cm imran,..tgk pipi pon dh tau lasak,siap cedera lagi..takpela,pkembangan diri...

wes,sgt cute imran pakai sleepwear ade tlinge tu...ble masuk teater kanak2 sbg watak blue bear...comel...bgerak2 di balik pokok mcm dlm cite omputeh tu..hehehe (kuat imaginasi auntie)

shu said...

hahaha comel kan. tu sweater dia nak pegi shopping at asda.

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

auntie kuza mmg kuar imaginasi...dari dlu lagi...

btul ckp ko adah..lg lmbt act lg bagus...senang kite nk wat keje...ni bile cepat sgt...semput tu nk kejar...huhuhu