Tuesday, June 08, 2010

outing weekend...

Last weekend, as the weather has been forecast to be good, we went to London.

On Saturday, our first destination is National History Museum. We took a tube to South Kensington Station, then its just a short walk from there, sudah sampai kat Museum..

 cantik kan museum dia..



bz sungguh anakku..

entrance to the Museum..

Dinasour.. 

aku baru je tgk Night at the Museum malam sebelum pegi museum nih. hah.



Mammoth.. ni baru skull aje. besar gile.

Young chimpanzee skeleton, lebih kurang like human's kan.. its just that the hands panjang a bit..

one of the exhibit at the ecology room. by this time aku dah lapau n sleepy.

imran likes the exhibit above sbb lampu nye liplap2..

Dinasour area..

This t-rex here is moving and making sounds..  kalau la tibe2 bergerak..
abes lah.. (maklum le,baru tgk night at the museum, imagination terlebey sket..)

rehat, penat ok. imran berat.

after that, we went to Malaysian Hall cafe, makan time & met up with my cousin, aufa. lepas semayang zohor, sambung jalan2. we went to Hyde Park. 
tengok swan..

swan kat belakang tu, memang bertuah, aku snap je, dia masukkan kepala dlm air, sabar je la.

ha.. tu dah kuar balik..

imran takut....

waiting for food... kami bring none.


dia buat nest sendiri, bertelur, then jaga telur.. pandai kan..

lepas penat jalan2. we just sat under a tree. hujan sbnrnye..

gambar imran ni somehow resembles my brother when he was little.. hee
(kan baya/ewa??)


Lepas berehat2, we went to a chinese supermarket, beli sayur etc. and pulang. aufa went home with us. penat jgk seharian berjalan.

On Sunday, we went to london again. This time, to Covent Garden. I like the place. kat sini la kalo nak tgk orang buat show, pakai baju pelik2. kang jalan2, alih2 ternampak snow white la, spiderman la. macam2. saje2.


aku amik gambar dari jauh je, dekat2 kang dia suruh bayar. haha kedekot..

London Transport Museum. tak masuk pun.


rehar2, makan jacket potato, imran pun nak makan potato. lepas tu nak susu lagi. gemok.

then we went into Jubilee Market Hall. a lot of unique items inside.

after this, my camera battery died. tak charge since sampai tiga minggu lepas. mengong.

we went to trafalgar square and National Art Gallery for a while. 

After that, we part ways, aufa balik. kami pun heading home, but stopped at hounslow, went to Asda for groceries shopping. 

Beli kebab for lunch cum dinner, then went home.

sangat penat.

i want to go outside London. tapi, hajat still tak kesampaian.

:((

bersyukur je la dgn ape yg ade kan.

till then, bye!!!


5 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

wahh...bestnyer

Mrs Shyza said...

yeah..akhirnya ada update..lama aku tunggu...hehehe..

yg paling aku prasan,ada byg org kecik tgh amik gambar belalai besau tu.. :D

bestnye (sorry suen,amik ayat) :)

bahiyahnor said...

sgt mcm zabid~!!! hahaha~ imran dah tembam!!... ngeee...

Nurul+Hafiz said...

bestnyer kak shu!! best.best.best. =p
take care kak shu!

shu said...

yer best. penat jgk :D