Monday, June 28, 2010

rindunye kat belog

imran blk dr berjalan2 keliling village with ibu. tido takmo sandar kat belakang ok..

wah it's been a while tak membebel kat sini. been a bit bz (more to lazy actually). everything its ok. its slightly tiring for my n my husband lately (maybe for imran jgk). imran semakin lah lasak. susah nak tido, tak kira la tido malam ke siang ke. bukan mengeluh.. just keeping a record. haha.

kalau dulu by 7.30-8.30pm imran dah tido malam. sekarang 11pm baru tido. kalo duduk diam2 takpe jgk. panjat sane, panjat sini. memang lah boleh biarkan dia memanjat but of course kena la jaga jugak sbb dia kalo dah panjat2, dpt something like remote, botol air, handphone etc dia lepas je tangan dia from berpaut to anything, mau nye tak jatuh berdentum. seram aku.


kami maybe akan pindah rumah later this week. mungkin lah. if agent dah prepare the rumah. with move to normal apartment, no more service apartment. dari satu segi, aku suke pindah sbb blh parking without kena bayar 7pound per day (mcm la ade kereta), then takde la kejap2 org reception dtg nak betul tu, betul ni, hantar surat, check tu, check ni, yg paling lemas, main masuk aje kadang2, even aku lock, they have a key to open the door kan. kalo dia pakai normal access card mmg tokleh bkk, sbb aku lock manually. terasa mcm kurang privacy esp when weekdays come. tapi dari segi yg lain, dah takde le orang dtg seminggu sekali kemas rumah. sedih. pemalas kan aku.. haha.


sejak dtg sini, belum dpt mkn masak lemak sbb tak jumpe santan. last saturday dah beli, sooooo dpt la makan udang masak lemak cili padi.... nyumnyum.. encik husband kate, sedap. kalo dia ckp mcm tu without aku kena tanye sedap ke tak, maksudnye sedap le tu... nak rase? dah abes.. sorry.. masak sendiri ok. korang yg selalu baca blog ini semua adelah sgt pandai masak.


on 12th june, kami ade pegi greenwich. tempat yg Meridian 0 degree itu kan. best jgk. penat panjat bukit jgk sbb dia atas bukit at the middle of the park. more photos are uploaded in facebook lah.

on 19th june, pegi windsor castle jgk.. tempat queen tinggal.. gambar semua kat facebook lah. penat nak upload kat sini bnyk2... erk


on 26th june pegi Kew Garden pulak. quite nice. sangat besar tho. jln half of the park dah pancit. another half maybe in july/august baru pegi lah. gambar2 lain, mcm biasa, kat facebook aje lah ye.

on 24th june, was my husband's birthday.. so we went out to celebrate.. :)

 waffle with ice cream.. oh sedap..



 when food has arrived, aku tak pandang camera dah. imran dah kenyang, dia la tukang posing..


ok lah.. tido time for imran & his ibu. daa...

6 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

hehe...skrg ni peringkat dia tengah lasak...so mmg kite risau...afni ari tu br je dpt cop kat dahi n pipi...huhu
wah...best nyer udang masak lemak cili api...nak resepi!!!.....
eh, ko dah jumpe cili kering ker?..hehe

shu said...

eerkkk.. aku resepi main hentam leee..

kuza terror..

cili kering, blm.. cili api bnyk.. :D

Mrs Shyza said...

erk jugak...masakan pedas,ko punye kepakaran laa...aku so-so :D

wah,irwan pon bulan june eh..happy belated bday to him yea :)

wpon dh lasak,peha imran masih seperti dulu...geram...grrrr...

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

adah : xkesah la weii...ko hentam ke...aper ke...nk gak resepi...huhuhu...emel ek...

Nurul+Hafiz said...

kenape imran cute sangat? nak kena cubit pipi nih.

haWa said...

adah, comelnye imran!!
skrg bermaustatin kat UK ek, sorilaa lambat sket, dah lama x jenguk blog kawan2...
muka imran lg besar dari bapa die heheh muka die mcm anak patung :)