Tuesday, August 03, 2010

no point ..


Lately has been sgt malas utk mengupdate belog. started with rumah takde internet, and now we are using a temporary O2 broadband while waiting for our Sky to be installed, pun i am still lazy. selalu online but malas membelogkan diri. i cant online very long when imran is awake jgk sbb these days he needs more attention. kalau tidak, banyak le injuries nye.

skrg ni pun, dahi lebam, kat kaki pun ade lebam :(. haih. hope he'll be fine. some people might say, heyy kenape anak blh lebam2 mcm tu. tak reti jage anak ke.. hehe mcm tak syg mulut le plk. haha. ko takde anak lagi, dok sane diam2 ah. nanti esok2 dah jadi mak yg bertauliah baru la dtg lecture aku kalo berani. (hm ade mcm bunyi2 orang naik angin kah.. :D). adat lah budak baru nak belajar jalan kan..


activities imran sehari2. he climbs on practically everything so that he could stand and move around. ngeri jgk. tak sabar nak tunggu he can stand steadily. risau.

all these photos are from my camera, so agak blur2 sotong lah.


once in a while if i need to sweep/mop the floor or cook, boleh la dia duduk dlm playpen. tapi tak lama sgt. jap lagi dah bosan, mula berdiri2, ngamuk2.


heater pun dia berkenan. asalkan boleh berdiri. anything would do. oven pun blh. see, pakai baju pun tak siap, lepas tukar pampers, dia terus cabut je, nak button baju dia kat bawah tu pun tak sempat. hehe process tukar pampers pun agak 'semput' lah jgk.


dinding yg takde tempat berpaut pun boleh je dia panjat berdiri. kang dah tergolek aku jgk la yg seram semacam.


when he just sits around and play.. thats the easiest time to jaga dia. or time dia take a nap. oh yeah.. dia tgh tido now. i need some sleep too. soo.. thats that. kami ade berjalan2 jgk, tapi gambar belum transfer lg to notebook. nanti lah ye. will update soon..

bye!!!!


tido dulu!

3 comments:

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

eee...geram tgk imran...wahhh dah nk jln...go imran go..nnt leh kejar2 ngan ibu ek...hehe..act dlu aku pun penah kene...kekdg bile tgk dia lebam2..luka cna cni..cam segan nk bawa kuar umah..kang nnt org tgk mesti dia tanyer...nmpk cam xpandai jg ank...tp bkn kite x jg...dah jg..benda nk jadi...huhuhuhu

nurul said...

kite pon malas skrg nih..update mcm terpaksa gilerr..

Mrs Shyza said...

lasaknye skarang...takpe,anak lelaki mmg begitu...imran manjat...ilham bgolek2 lap lantai...