Thursday, September 23, 2010

Raya di perantauan?

This entry is sort of a bit too late, saye busy orangnye. 

Soalan standard lah sebab ni tahun pertama kami sekeluarga beraya over the sea. -- Macamana raya di perantauan? 

Alhamdulillah. Semuanya sederhana. 

Sempena raye, takde lah perlu tukar langsir, carpet, furniture & segala bagai sebab ini bukanlah rumah saye. kami di sini hanya lagi beberapa bulan je.kalau di kl pun, tak tukar kot, cume mencantikkan suasane je. Ade rumah ke kat kl? haha soalan maut.
Pagi 1 Syawal, lepas breakfast nasi impit, rendang daging, sambal ikan bilis & opor ayam (masakan indonesia), encik suami pergi solat Eid, saya dan Imran di rumah je. saye sibuk packing barang utk dibawa ke.. Wales. ye, kami nak pegi jalan on first hari raye. :D as mentioned before. Encik suami balik dari Masjid, dia kata diorg solat pelik. lain from kita kat Malaysia & Indonesia. hm.
Oh kuih raye, 2 jenis je. Tart nenas & kuih suji. Dua2 encik suami kate sedap, jadi.. ok lah tuuuu.. first time buat. rase ade, rupe memang kureeng sikit. :D

takde guest langsung sebab not expecting pun. semua malay friends balik KL. so, takde lah sape2 yg raye.

Siap packing.. kami pun pegi Wales. Berakhirlah raye kami. :D ape lah kan. takde la nak pegi embassy ke ape ke. malas le. jauh.

Last weekend, our friend Azwan came, dia baru sampai from KL, bawak lemang, kuih raye & ikan bilis. precious tau ikan bilis kat sini. mahal (ape yg murah pun kat sini) and susah nak cari.

My kuih raye, or ape yg tinggal.

psttt.. orang lain sume letak gambar raye sekeluarge, hm teringin jgk nak letak satu ~ :D

Selamat Hari Raye dari kami ~

No comments: