Friday, November 12, 2010

randomness


dah lama tak membebel kat sini rasenye. sambil2 pikir ape nak masak, update lah belog sikit.

imran is now 1 year and 1month++.  (almost masuk 2months). dia sekarang boleh la berjalan sikit2. but not that stable lagi. jalan sikit2 nanti dia duduk kejap. pastu jalan lagi. suka sgt pegang jari orang, suruh pimpin dia, dia terus bangun je nak jalan. tak kira la, ayah/ibu tengah baring ke, makan ke.:P

dia loves music, same la mcm baby2 lain. dengar lagu sure terjoget2. fav cartoon is Thomas and friends. dah boleh cakap few words. tapi yg simple2. 'mama', 'papa'. there were a few times that i mintak  barang from him, i said 'bak, bg ibu'. dah tu sekarang, dia pulak kalau mintak ape2 from us, 'bak, bak'. kalau nak kasik apa2 pun 'bak, bak' jugak. er. my husband mula2 tak paham, kenapa 'bak'2 ni ek. harus lah saye explain.

hari tu my mum ajar dia 'cekut dan gamit' and clap hands. few months back, i taught him dia buat tak tau je. ni hari tu, the next lepas my mum balik kl, dah pandai pulak dia buat.

berat imran, tak tau lah berapa. since May dtg sini, baru sekali je pegi timbang dia, bulan July hari tu rasenye. till now tak pegi2 lagi. :( tak berani nak drive sendiri. Baby Clinic tu bukak hari Selasa dgn Rabu je plk tu. hm tgk lah nanti, bile dah dikurniakan kekuatan mental, saye pegi le.

this past few days imran tido tak nyenyak causing us unable to sleep jgk. tak sure kenape. :(

about me, i am having some minor internal injury at the neck. told my cousin about it, she said might be just a soft tissue injury. i already made appointment with  GP here. earliest slot available is next wednesday, so if by that time still sakit, maybe i will just pay a visit to the surgery.

my husband, seems ok. a bit bored with his work but lately he's a bit bz. hope he'll be ok.

:) gtg

3 comments:

Mrs Shyza said...

imran sgt berani nk jalan...ilham?gaya nk merangkak ade,tp gaya je la,merangkaknye belom..huhuh...

leher kamu ok kah?take care ok...

shu said...

hehe soon kuza merangkak lah dia. penat nanti nak kejar :D

leher getting better :)

- SueN - MrS AzharI said...

kuza:saba..soon ilham akn berlari gak
adah: penat nk kejar kan...huhuhu...nnt dah besar lg penat nk layan kerenah yg pelbagai...