Tuesday, January 11, 2011

imran kena buli!

sian dia! heehee.

we went to kidszone near our house. tempat toddlers bermain. 3pounds (RM15 - erm bile convert terase mahal plk) sekali masuk.

this is the 2nd time we went there. tapi takde amik gambar or video (my husband wanted to know what its like, tapi tak bwk phone yg camera blh function, erm sorry!).

1st time dulu pegi, tak ramai pun. ade twin girls sepasang, baye imran. tomeeii tembam. hari ni dtg, diorg dah nak blk.

hari ni ramai orang tho. ade 2 orang budak besar sket around 3+y yg jadi otai, membuli budak lain2. and imran seems like the youngest hari ni. 

memang bnyk kali toys yg imran main asyik kena amik with these older boys, but tak kisah la.  budak lain pun same. but play together2 je la kan. towards the end of our time there, somehow imran and one of the older boys berebut one thing.  obviously yg lagi besar tu menang since dia bukan saje besar, tapi dia ganas even tah dah berape kali kena sound the nanny dia. then the boy dah dpt ape yg direbutkan, he grabbed sudip yg imran pegang, too hard that somehow kepala imran terhantuk dgn kepale dia. 

ape lagi. encik imran yg upset sudip kesayangan (dia mmg suke sudip, kat umah pun selalu berebut sudip dgn ibu) kena grabbed, then kepala pulak sakit, melalak punye le kuat. haha sume orang berenti main kejap. parents2 sume dah pandang2. heee anak saye tunjuk belang. hohoho.

not long after that, dgn dahi merah, dia sambung main. tapi tak lame, angin dah tak baik. and its lunch time and nap time for him. so kami pun pulang. 

now, he's sound asleep.

Walaupun imran ganas kat rumah, bile keluar, he's just a little boy, that being bullied by other big boys. heeeee.

oh, i met few new friends as well. glad.

////the world out there is nasty. do take care and enjoy!!!!




5 comments:

- SueN - MrS AzharI said...

hiks..imran suke masak ngan ibu ek..rajin tlg ibu kat dapur ker?...ermmmcian imran kene buli..xjadi gengster mcm ibu dia la ek... =D..miss imran n ibu imran...

Nurul+Hafiz said...

ala..sedey nyer kak shu.
huhu..pity u imran. takper, nnt dah besar, bila dah tough, jgn jd mangsa buli yer~
take care~

Mrs Shyza said...

lawan dia tak sama umur,mana aci...imran bukan kena buli,dia saje hormat pd abg2 je tuh..tunggu la sket lagi,br la tau imran pon ble karate pembuli2 jalanan neh..heheheh....

do take care yea...

shu said...

suen: dia mmg rajin 'tgk' orang memasak. kalau masak sure dia suruh dukung dia so that dia blh tgk ape yg jadi kat atas dapur. pyh jgk. berat wo. ehem ehem, saye tak gangster. :D

nurul: insyaAllah, takmo jadi mangsa buli & takmo jadi kaki buli jgk! amin amin amin.

kuza: imran kalo ade geng mcm Ilham & kakak afni sure selamat. takde orang berani buli. :D

- SueN - MrS AzharI said...

adah & kuza :..tul3..kakak afni leh pegang jwtn ketua..muahahaha