Wednesday, April 27, 2011

Edisi balik kampung

Kami balik ke Malaysia pada 01/04/2011, bukan april fool ok. takde sape pun yg being fooled. :)

Alhamdulillah, perjalanan ok. penat la jgk tapi itu la asam garam berjalan jauh dgn anak kecik kan. takde anak kecik pun penat, kalau ade, erm, boleh tahan lah ~ hee. nasib baik baru sorang, ok~

Kami sampai di klia hari sabtu 02/04/2011 malam, atok imran dah tunggu ~ thanks bapak mama! Kami terus ke melaka. Dpt mkn laksa, mama masak :D Tidur 2 malam, hari isnin, pagi2 terus ke kl. encik husband perlu kerja.

saye most of the time spent time kat rumah parents saye di kemuning. alhamdulillah, sempat la jgk pegi rumah makngah. Lame tak jumpe makngah, rindu la jgk.

Weekend pertama, kami tak ke mane2 sgt, badan masih penat, still jetlag jgk esp anak kecik tu la kan. tapi sempat jumpa paed imran, pegi midvalley & pegi rumah kuza! dpt jumpe ilham, takde gambar le tapinye. ilham dah besar, imran mcm tu le jgk, bile la nak tinggi anak ibu ni :-s.

Tinggal kat kemuning ni dpt la imran swimming, lari2 keliling umah & buli makngah (tiyam) dia.

Weekend kedua plk, mertua saye dtg kl. hari sabtu ade kenduri kat rumah makngah sbb makngah nak pegi umrah. hari ahad, mertua saye dah balik pagi tu. tghari tu kami ke pkns, saye dah memborong tudung, erm. lepas tu pegi midvalley (lagiii?????). haa sorry le saye mmg hantu midvalley. asalnye nak beli seluar kerja encik husband, padehal ade je jual seluar kat shah alam tu. gatal.

erm... tapi sbb pegi midvalley, saye jgk dpt sesuatu yg saye suke :D dari tahun lepas dok drooling tapi kat uk agak cekik darah even blh dpt VAT refund.

"Bang, i rase kan, i need new camera la" ngeeeeee lps itu, harus lah saye memberi satu dua alasan kukuh.

ape yg saye dpt? heeeeee... tadaaaa..

Sony NEX 5D

 
Saye check harga kat uk, compared dgn kat MY, i paid almost 1K less. alhamdulillah.

terima kasih ye suami ku :)

Jadi, lepas2 tu, ade la gambar imran kat kampung :D

Hari2 terakhir kat MY, kami lari sekejap, balik jakarta, 3hr 2mlm je. Imran sampai2 je jakarta terus high fever, aih la. sian betul kat dia. asal berjalan selalu sakit :(

imran w babysitter cousin dia

wahh cium abg omar :)

oo tak boleh, ni camera ibu :D

ngamok, nak tdo takde sape nak dokong dia.

merajuk, muncung2 sume kuar.

gambar edisi pagi raye sume tak mandi lagi

mood dia baik, tak demam lagi ~

with the huge blue ball ~

dok atas desktop table, mcm vip naa...

pegi kubur my FIL

w/ kakak jasmine. payung takmo lepas, ok.


kubur diorang lain sikit dr kita kat MY. siap ade jual makanan ok! dah jd mcm tempat tourist dah.

Hari Jumaat malam 22/04/2011, kami dah smp kl blk. Esok nye sabtu petang, lepas siap packing sume harta karun, kami blk melaka. alhamdulillah tak jam.

main dgn toy paklang dia, hoo dah 24/23/20 tahun dah toys ni :D

makcik ni mmg rajin.. makan. :D

sampai2 melaka, dpt makan mee kari :D

imran kalo jumpe sejadah :)



Malam tu bapak bawak kami makan ikan bakar kat Alai, lps tu jalan2 kat Sungai Melaka kejap. erm, the last time pegi area situ, masa it was still bus stand lama. punye la lame, punya la berbeza dah sekarang ni. tapi ade ngeri jgk la kalau nak jalan sendiri malam2. bnyk orang bersidai tepi2 jalan. hurm. kalau gila takde kerja pun, p la blk umah baca quran ke, tgk tv ke, bace surat khabar ke, basuh kereta ke. erm ape2 je la kan.

sungai melaka dah kurang keladaknyer


dah jumpe dah....

setelah lame menunggu, turn imran sampai jgk untuk naik keta ni. remote ayah yg pegang :D

kejap je naik, pastu nak turun, nak tolak keta. hm takde gambar plk. ade video but blm blh upload.


bapak realised. hm, ade something wrong, tak?

Atok, ayah & imran

Malam esoknye (ahad), kami bertolak ke UK. Alhamdulillah, pagi isnin 6am UK time, kami selamat sampai ke Lancaster house.

Terima kasih:
- Bapak & Mama, for helping us, a lot. pinjamkan kereta, rumah etc. bawak kami ke sana sini. kasi makan sedap2.
- mardhiah, for melayan kami bertiga. makan, minum, beli tudung, kemas umah, shopping etc.
- bahiyah for melayan imran etc.
- Kuza, for entertaining us & the bubur/pengat jagung durian itu.

Till we meet again, soon. InsyaAllah.

6 comments:

Mrs Shyza said...
This comment has been removed by the author.
Mrs Shyza said...
This comment has been removed by the author.
Mrs Shyza said...

waaa..udah mborong tudung...gud2 :)
kesian imran kena buli ngn ilham...nnt aku kena ajar dia cr nk bkawan...ganas sungguh la...huhuhu...
ok,take care...tq dtg rumah kami tau...

Mrs Shyza said...
This comment has been removed by the author.
siti aishah said...

kak shu!! so sorry tak dpt jumpa masa dtg umah maklong ari tu...actually siti ingat kak shu, mokteh n d rest dtg knduri abg bob sbb tu siti pegi shah alam...tggu jugak sbb nk sgt jumpa imran!!! lame lg laa br dpt jmpa budak imran booolat itu..heee :D

shu said...

kuza, haha ilham pandai la berkawan, mmg dah biasa ada kawan. imran yg tak reti. tapi imran ganas jgk, but ganas nye kat aku n ayah dia je la. kat org lain dia baik sikit2.

siti, its ok. next time kita jumpe la. :). kakshu tak pegi kenduri bob sbb tired la br blk from jakarta then nak packing n blk melaka pulak.