Thursday, June 16, 2011

21 bulan berlalu

Alhamdulillah.

Imran dah 1thn 9bln.

Perkembangan imran, biasa2 je.

Dia boleh la cakap beberapa perkataan sekarang ni. Tapi mmg pelat jgk la. Tak mcm anak orang lain la, tapi takpe. Imran cool, haha.

Dia blh cakap
- assalamualaikum : lam ekum/tiyamekum (Dan yg sewaktu dgnnye, tapi mesti ade 'kum')
- bik : ambik
- cih : terima kasih
- maw : kucing
- bak
- hi
- bye
- come
- dah
- kak : bukak
- turun : tuwun
Tak igt dah ape lg.

Dia dah slightly tinggi compare to masa blk kl hr tu. Skrg kepale dah selalu terantuk kat meja mkn. Dulu senang je dia masuk bawah meja.

Lain2 takde ape sgt.

Doakan dia jadi anak yg baik & sihat sentiasa ek!

Xoxo

3 comments:

- SueN - MrS AzharI said...

wahhh...dah blh ckp...normal la kalau dia ada bhs sendri...hanya parent dia je yg fhm kan...hehehe..permulaan tutur kata dia akan sebut 2 suku kata dgn jayanyer.. :D

haWa said...

adah,banyak gak imran bole ckp time lom 2 tahun... raina byk cakap tp mama die tak paham hehe raina pun ckp 2 suku kata tp start ngan 'A'... so tulis jadi alis hahahha

naughtiest maximus said...

dia boleh sebut 'tilam'..

pagi2 ketuk pintu bilik tiyam.. jerit2 "tilam tilam"

eh.. haaa tokeh tilam in d making kot..

mampos kne cubit jap lagi, tiyam chiao dlu.. xoxo imran