Tuesday, August 09, 2011

Hope to be home

Dgn keadaan kat sini yg getting worse, it makes me want to go home even more.

Dulu with their cost cut & everything, makes me think that something is not right. It just does not feels right anymore.

Now, dgn riots sana sini, it really makes me scared. Tgk youtube, video student dr m'sia kena pukul n robbed, kesian nya la. Helpless. Sgt takut pun ye jgk. Walaupun at my area skrg seems ok, tapi ade rase risau jgk lah kan.

Org kata, tmpt ni safe, org2 dia bertamadun, tak jgk la. Ade je yg kurang berakal sikit.

Ade news written by reporters country lain, kate yg buat riots ni org pakistan, afganistan & bangladesh. Tp bile tgk those videos, mcm the brits sendiri pny kje. Hm tak tau la, sy bkn reporter, sy x buat homework sgt. Maybe sy slh.

Some said ni dah mcm bkn riots towards the police, ni mcm keganasan rakyat terhadap rakyat je nmpk gayenye.

Bile bersih buat gath, semua mata pandang m'sia mcm kita ni rebellious sgt, padahal... Cermin diri sendiri sudah.

Doakan kami selamat ye. I hope semuanya kembali tenang.

By right, on 2nd september, we should be going home. Tapi tak jadi. Postpone lg.

Selamat berpuasa!


5 comments:

Mrs Shyza said...

semoga semuanya ok...
risau plak bile baca mcm ni..take care,ok!

shu said...

Hait

- SueN - MrS AzharI said...

bile tgk brita kat tv...aku mesti teringat ko n imran.....take yer ibu imran....

bahiyahnor said...

take care ya kak shu~ baya doa semuanya selamat...

shu said...

Thx suen & baya