Saturday, March 15, 2014

Toy story obsession

Hm.

Adik kecik obses toy story. Dah kurang tgk movie toy story. sbb dia dah besar. bnyk lagi yg nak dibuat, di'kemas' dan ditonton. Suka baca buku toy story jgk.


Pyjamas toy story, busu ewa dia beli kan. cantik. dah lbh setahun masih blh pakai (sebab imran x besar2? oh my!!) baju ni jarang dpt masuk drawer blk sbb lps basuh dia ambik blk, pakai lagi.. Yea, most times, he chose his daily clothes. Let him learn to choose and decide.

Bag toy story ni beli di Westfield. Mcm dh lama sgt rasanya. His head pernah stuck between the metal handle :s lost my phone once, found in this bag. mcm2 anak sorang ni. Baru sorang. Hihi. 

Oh. Lately mintak tolong 'beli' the girls in despicable me so that he can play with them. :o

I asked if he wants a baby bro/sister.

I want kakak.. Er. 

Hm, kesian jg. Malangnya blm ada rezeki. Kalau x, next month imran dah ada 2 org adik. Tapi, its not meant to be. Rezeki kan Allah dah tentukan. Kita usaha tapi semuanya aturan Yg Esa. Redha n move on :) takaran Allah yang paling baik dan hebat utk kita.

Eh tercerita cerita sedih plk. Sudah lah. Tutup buku.

Lately banyak ajar dia berdoa. Mntk dgn Allah, apa mahunya. Sembahyang, biar Allah sayang. Walau kadang2 kita asar 4 rakaat, dia dua je dah cabut lari. Slowly ya. Dan jangan garang2 mcm ibu. Kids learn by immitation, jadi ibu pun tak boleh garang. Tenang2 sudah. Garang2 ibu cepat tua nnt hihi. Harapnya yang seorang ni mampu dididik dgn baik. Doakan imran ya!

Semoga yang baik2 utk semua.

Semoga mh370 selamat.

2 comments:

- SueN - MrS AzharI said...

hahahaha....nak kakak? meh la dtg main ngan kakak afni...insya allah akan ada rezeki nnt embun....yg penting sentiasa berdoa... ;)

Shuhadah Nor said...

:) hihihihi kakak afni, tolong kasik makan sekali blh? ahaha... insyaAllah. semuanya dah ditulis DIA.